Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MoMu gaat voor hoeden

Door Angelique op 22.06.2010

We hebben al een gloednieuwe expo gesignaleerd en deze keer eentje voor de accessoire lovers. Van woensdag 8 september 2010 tot en met zondag 13 februari 2011 presenteert het MoMu in Antwerpen een overzichtstentoonstelling van de Britse hoedenmaker Stephen Jones.

momu_stephenjones

 Photography © Nick Knight, 1985 

30 jaar Stephen Jones

Jones viert in het najaar van 2010 de 30ste verjaardag van zijn Huis Stephen Jones Millinery. Wist je dat MoMu de grootste collectie Stephen Jones hoeden in de wereld bewaart? Meer dan 120 exemplaren en dit dankzij een langdurige bruikleen van de Antwerpse privé-verzamelaars Geert Bruloot & Eddy Michiels.

Big big fashion names

Stephen Jones & Het Accent op Mode loodst je binnen in de unieke wereld van een hoedenmaker die reeds meer dan drie decennia samenwerkt met de grootste namen uit de internationale modescène: Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Comme des Garçons, Claude Montana, John Galliano, Christian Dior, Azzedine Alaïa, Walter Van Beirendonck, Marc Jacobs,…

Naast de vele samenwerkingen met ontwerpers gaat MoMu dieper in op Jones’ werk voor film, muziek en fotografie, zijn beginjaren in het Londen van de New Romantics aan het einde van de jaren '70, de unieke relatie met het mode-icoon Anna Piaggi, alsook het ontwerpproces en de inspiratiebronnen achter zijn creaties.

We zijn benieuwd en houden jullie dus op de hoogte!

page loaded