Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Must visit: Antwerpen Noord

Door Angelique op 05.06.2010

We hoeven het niet echt meer van de daken te schreeuwen dat Antwerpen een absolute shopping place-to-be mag genoemd worden. Gisteren, liet stad Antwerpen me de cijfers van hun Marktonderzoek "Why shoppers ? Antwerp" inkijken en het is duidelijk. De meeste Vlaamse en Zuid-Nederlanderse shoppers zijn zot van A.

De gevarieerde buurten zorgen voor elk wat wils. Denk aan de grote winkelboulevard de Meir, de meer high fashion & street style modewijk rond de Nationalestraat en de Kammenstraat tot het Zuid en zijn supergezellige Kloosterstraat. Waar wij het hier op Belmodo.tv het even graag over willen hebben is het minder bekendere Antwerpen...

Antwerpen Noord = booming

Waar je misschien niet meteen aan denkt maar wel een topbuurt is in Antwerpen is het Noord. Het is een plek waar heel wat creatievelingen en jonge mensen toch graag wonen en ook hun business opstarten. Kortom it's a booming place for yuppies believe us ;o)

Cargo_belmodo.tv

De Noord buurt loopt van aan het Sint-Jansplein, naar de Dam, tot aan het De Coninckplein vlak achter het centraal station. Ik neem jullie dan ook graag even mee op mijn eerste ontdekkingstocht doorheen het noordelijke deel van Antwerpen.

Noord trippin' time

Op het Sint-Jansplein is er 2 keer per week markt, old skool en heel gezellig op woensdag en vrijdag. Leuk om ook even binnen te springen bij Interconfex. 

Oldskool: stoffen shoppen

interconfex_sintjansplein_antwerpen_noord

De stoffenwinkel is de passie van de 67-jarige Irma en haar man. Een echte stoffenwinkel mét naai atelier, een unicum anno 2010 dus. Deze zaak doet al jaren alle retouches voor de grote shops à la Paul Smith van de Antwerpse binnenstad. Je kan er ook je eigen patroon laten tekenen en uitvoeren, dus op maat bestellen en laten maken. 

Je vindt er onder andere ook duurzamere stoffen van bamboe.

interconfex2 interconfex3
interconfex4 interconfex

Interconfex heeft bijvoorbeeld ook academiestudente Alexandra Verschueren (keep an eye on that lady!) onder de vleugels genomen om haar afstudeercollectie vorig jaar mee te ondersteunen. Dit is absolute oldskool vakmanschap wat moet gekoesterd worden.

Interconfex
Sint-Jansplein 12
2060 Antwerpen
www.sintjansplein.be

Panamarenko Museum is coming...

panamarenko_Noord_antwerpen_devliegenier

Op het Sint-Jansplein vind je ook een leuk kunstwerk 'De vliegenier' terug van Panamarenko, die op het Noord geboren is en er jaren woonde. NOORDlink de site waar je alles vind over de buurt Noord, wist me te vertellen dat er heel binnenkort in het huis waar de kunstenaar jaren woonde een Panamarenko museum komt in handen van het Muhka. Dit huis vind je op een gezellig pleintje aan de Trapstraat. Een heel erg knap gebouw trouwens, we zijn benieuwd naar de binnenkant! 

panamarenko_Noord_antwerpen

Lekker eten op De Dam 

Wat ook een zeer leuke buurt is op het Noord is de Dam, waar je een gloednieuw park treft. Park Spoor Noord is de plek waar heel hip and happening Antwerpen gaat sporten en waar je nu met de zomerdagen heerlijk kan genieten op het terras van zomerbar Cargo. Ideaal relaxen hoewel het er bijzonder druk kan zijn gezien het succes van deze locatie. Cargo is trouwens ook open op zondag.

Cargo_klein1 Cargo_klein4
Cargo_klein2 Cargo_klein3

Zomerbar Cargo 
Viaduct Dam 1
2060 Antwerpen
www.cargozomerbar.be

In datzelfde park is Usawa Express helemaal nieuw. 

usawa2

Deze gezondheidsbar vind je al een heel tijdje in de Kasteelpleinstraat en nu dus ook in een outdoor vorm ter hoogte van de parking aan de Viséstraat en de Oranjestraat. De bar is nog de hele zomer open van woensdag tot zondag van 12:00 tot 22:00.

usawa

Usawa Express
Park Spoor Noord
2060 Antwerpen
www.usawa.be

Naar het schijnt zou eethuisje en bar  De Caravan in handen van 2 jonge madammen op het Damplein nr. 17 ook zo leuk zijn en lekker...damn moeten we ook dringend eens checken! Wie trakteert? ;o)

Pop-up style

Een stukje verder weg van de Dam trek ik naar de buurt achter het centraal station. Daar is de Chinese wijk en zijn De Coninckplein. Vanaf dit weekend tref je er in galerij Transitzone de pop-up shop van Noordt. Even meegeven dat ook La Fille d'O er al eerder dit jaar een pop-up open hield. Remember, hier even klikken zo.

pop_up_noordt

Noordt is echt een heel fijn gloednieuw Belgisch label in handen van 2 supersympathieke madammen. Marietje en Kathleen zullen dan ook de komende week helemaal klaar staan om jullie zelf te ontvangen in hun allereerste pop-up.

noordt_klein3 noordt_klein4
noordt_klein1 noordt_klein2

De shop is nog heel het weekend op en ook volgende week van woensdag 9 juni tot en met zondag 13 juni.

Ontdek hier op Belmodo.tv alles over Noordt.

Pop-up Noordt
De Coninckplein
2060 Antwerpen
www.noordt.be

Noordt-kopje_belmodo.tv ? Noordt actie voor Belmodo.tv lovers ?

Als jullie graag van een oud koffiekopje een Noordt lampje willen laten maken dan kan dat nu aan een speciaal tarief. Je betaalt uitzonderlijk €32 in plaats van €38. Je moet enkel een oud kopje meepakken én Belmodo.tv in de oren van Marietje of Kathleen fluisteren ;o)

NOORDlink 

Ik zou eigenlijk nog redelijk veel langer kunnen doorgaan over 't Noord... Maar ik ga voor deze keer afronden en je aanraden als je meer wil te weten komen over alles wat zich op en rond het noorden van Antwerpen afspeelt, om even naar NOORlink te surfen. En ga zeker zelf op ontdekking in de A-stad, fijn weekend! 

page loaded