Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nieuwe culitrend gespot: het dessertendiner!

Door Lies op 04.06.2010

Op uitnodiging van het jummie ijsmerk Carte d'Or gingen wij vanmiddag lunchen in Ten Bosch House in Brussel. Normaalgezien kan ik wel genieten van een 'boke mé kaas' zo over de middag (iets hartigs dus), maar aangezien het zweten geblazen was vandaag, ging wat ijs er ook best in!

4

Met dit initiatief lanceert Carte d'Or dé nieuwe culitrend onder de zon: het dessertendiner. Dat is: voordessert, hoofddessert en nadessert. Not bad...at all! In het buitenland bestaat de trend al, zoals in het Barcelonese restaurant Espai Sucre, maar België hinkt wat achterop. Niet voor lang meer, is mijn voorspelling!
Kok van dienst was ook niet de minste. Het was meesterpatissier Fabrice Collignon die zorgde voor de drie prachtige, en vooral heerlijke gerechten. Collignon bouwde zijn expertise op in sterrenrestaurants als het New Yorkse restaurant 'Daniel' en 'd'Alain Ducasse' in Parijs: niet van de poes dus! De aangepaste wijnen werden gekozen door sommelier Steve Bette, die al vele prestigieuze prijzen in ontvangst nam en al meermaals vermeld werd in de Michelingids. 

5
Mr Collignon aan het werk!

Je hoort het al: het was de-li-cious!

Hier zie je de gerechtjes, en goed nieuws: je kan zelf ijsgerechtjes maken deze zomer, met behulp van de receptjes op www.cartedor.be! Good luck, keukenprinsen en -prinsessen!

1
Voordessert: citroensorbet, een zanddeegkoekje, een crème van aardbeien uit Wépion en citroen-basilicum gelei.

3
Hoofddessert: een torentje van stracciatella-ijs met speculoosbiscuit, overgoten met een warme en smeuïge cacao-chocoladesaus.

2
Nadessert: Yoghurtmousse met amandelen, koffie-ijs, caramel met koffie, perperkoek en anijs.

page loaded