Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

London trippin’ final part III

Door Angelique op 29.05.2010

En zoals deze week eerder al beloofd mijn final part III of lovely London. Van het Covent Garden en zijn superbuurt Seven Dials én Carnaby Street met het gezellige hart Kingly Court vol creativo's naar de veel drukkere Oxford en Regent Street.

oxfordstreet_primark

Op naar de drukte want ook dat is London pur sang! 

Sound of the mind @ Selfridges

Niet te vergeten dat Londen als grootstad ook supermooie warehouses heeft met bijhorende topdesignerbrands. Denk aan Dover Street Market, Topshop, Selfridges, waar alweer de etalages gigantisch de aandacht wisten te trekken. Deze keer omdat een aantal zeer hottie artiesten als Empire of the Sun, Hot Chip, Florence and the Machine, The XX en vele andere hun eigen vitrine hadden mogen 'dressen'. 

Dit gewoon om met 'Sound of the mind' even in het hoofd te kunnen kruipen van de artiesten en zo helemaal in the mood te komen van de festivals. Als je nu nog naar Londen gaat, zeker gaan kijken want de vitrines zijn nog tot en met maandag 14 juni in een muzikaal kleedje gestopt.

Empireofthesun_selfridges florence_themachine_selfridges

Henry Holland is een Belg?!

Ik was tijdens mijn trippin' uitgenodigd door een ander bekend UK warehouse in West End, Debenhams, om de designercollecties van komende fall/winter in preview te gaan bekijken. Debenhams doet al jaren beroep op grote Britse modenamen om een zeer betaalbare exclusieve collectie te ontwerpen. Ik ontmoette er de topdesigners Julien Mcdonald en Henry Holland.

Julien Mcdonald, bekend als 'king of glamour', is dan ook een echte ancien want hij tekent met zijn 'Star' lijn ondertussen het zesde jaar op rij voor Debenhams. 'The king of glamour' was ooit head designer bij Givenchy, hij was niet erg spraakzaam, nogal schuchter maar wel vriendelijk. 

julienMcdonald

julienMcdonald_debenhams_collectie Star by Julien Mcdonald voor Debenhams

Wie dan weer helemaal deed alsof we elkaar al jaren kenden was the new kid on the block Henry Holland. Heel erg grappig, toen ik mezelf voorstelde en meteen zei dat ik een Belgische was, antwoorde meneer Holland... "Well sweety, I'm a Belgian to, you know? My great great great great great great grandfather was a Belgian! Oh I love that country!" En toen ik hem vroeg of hij al bij ons geweest was, zei hij doodleuk: "Nooooo, not yet!" Lachen! Ik heb hem meteen geïnviteerd eens langs te komen, supercoole pé.

HenryHolland_Debenhams

HenryHolland_Debenhams_collectie H! by Henry Holland voor Debenhams

Nog even meegeven dat wij deze nieuwe winter  designercollecties van Debenhams vanuit onze luie zetel online kunnen bestellen vanaf augustus. Ook Matthew Williamson tekende zijn 'Butterfly' lijn en ook die is superschoon. 

Anthropologie, the new kid in town 

Anthropologie

Het Amerikaanse label Anthropologie, de grote romantische zus van Urban Outfitters, zet voor het eerst voet buiten de Amerikaanse bodem en dat in Londen. Nog maar een dikke 8 maanden geopend en ik kan je verzekeren het is een superschone winkel. Heel speciaal hoe zo'n grote keten op Regen Street toch een supercousy gevoel weet te creëren. Wat leuk is dat je er heel wat kledij, accessoires, homewear en andere leuke hebbedingen kunt scoren van onbekende ontwerpsters. In de rekken van Antrhropologie hangen veel minder bekende Afrikaanse ontwerpers en ook bekendere designers denk aan de romantische Anna Sui.

Anthropologie2 Anthropologie1

De look en feel van deze nieuwe winkel in Regent Street is echt vrij uniek, redelijk adembenemend zelfs.

Levi's arty & party store

Er is een gloednieuwe Levi's conceptstore geopend in Regent Street. De moeite om even te gaan kijken. Een spiegelpaleis als entree en een volledig mobiele shop. Dat wil zeggen dat de winkel op 1 2 3 kan worden leeg gehaald om er alweer een fijn Levi's feestje te geven. Leuk! 

levi_s1 levi_s2
levi_s3 levi_s

The special Primark ?

Het is toch ongelooflijk hoe leuk het blijft om in Primark toe te komen en honderden mensen in de weer te zien tussen de gigantische kledingrekken... En als je denkt er eventjes binnen te springen...don' t think sooooooo. Ik ben er binnengewandeld rond 16:00 en pas om 19:30 buiten gesukkeld, maar wel met een zak vol topkleedjes, schoenen, marcels enz...voor slechts £50 dat is nog geen €60. Wat een zalig gevoel. 

primark primark2

Ga trouwens zelf eens langs en je zal het ook ervaren en je hoeft helemaal niet het kanaal over te zwemmen want sinds een dikke 6 maanden vind je Primark ook bij ons in Luik.

Bye Bye London... till next time

Voilà, ik sluit met deze grotere shops op Oxford Street graag mijn London trippin' report helemaal af. Je kan deel I en part II ook nog even nalezen.

Hopelijk heb je er iets aan gehad. Ga zeker een weekendje naar London want alle shops zijn er open op zondag meestal van 12:00 tot 18:00, have fun! 

Londen links good to know

Vergeet niet dat je alle info heel makkelijk online vindt, ik geef nog even een paar London links mee 

Seven Dials 

www.sevendials.co.uk

Carnaby Street 

www.carnaby.co.uk

West End 

www.westendlondon.com

Regent Street 

www.regentstreetonline.com

Eurostar 

www.eurostar.com

 Special thanx to Susie, Nicole & Jasmien 
page loaded