Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

London trippin’ part II

Door Angelique op 27.05.2010

Zoals beloofd een vervolg op mijn 'London shop till I drop trip'. In mijn eerste deel nam ik je mee naar alle nieuwe hotspots van Seven Dials in Covent Garden, dat lees je hier

In part II trek ik richting Carnaby Street, de sixties place die haar 50ste verjaardag viert.

myself_carnaby  Hellow Carnaby, me in love again

Carnaby street & the elephant ?

Een erg leuke buurt vlakbij Oxford Circus, waar de metro je tot in het hart van Londen brengt en waar drukke straten als Oxford Street en Regent street elkaar kruisen, is ongetwijfeld de hele wijk rond Carnaby Street, Soho inbegrepen.

carnaby50

Heel leuk is dat Carnaby Street gekleurde olifanten als kunstwerken te gast heeft. The Elephant Parade is uitgenodigd omdat Carnaby 50 jaar is en dat heeft veel randactiviteiten als gevolg. Een Elephant Parade shop en heel wat concertjes in de straten in en rond Carnaby en dit alles voor het goede doel. Check hier voor meer info.

elephantparadeII elephantparade

Deze dynamische straat met zijn hippe shops katapulteert je door de oude look & feel echt naar de jaren '60, zalig. Heel gezellig en je krijgt een echt ontdekkingsgevoel als je door de omringende straten loopt want het verborgen karakter van deze quartier is er echt groot.

Creativiteit in Kingly Court 

kinglycourt

kinglycourtII

Ik geef graag even mee dat je de shops die we al eerder spotten met Belmodo.tv in londen, dat je die  hier kan checken.

Naast Newburgh Street is Kingly Court ook een mooie afgeleide van Carnaby Street en dus een must visit place. Omdat het de plek is waar jonge ondernemers de kans krijgen hun eerste shop te openen. Logisch dat het er een melting pot is vol creativo's.

Gallery/books/things

material

Bij Material is Joe, een jonge gast van 26 de patron, knap. Hij opende samen met zijn vriendin 6 maanden geleden deze tweede Material shop en koos voor Kingly Court als testcase om Londen te veroveren. Mij heeft hij al helemaal voor zich gewonnen want ik scoorde er de gesigneerde 'McQueen, genius of a generation'. Ofcourse I'm a happy girl.

Material
1.10 Kingly Court 
London W1B 5PW

Do it yourself 

Heel leuk is het gloednieuwe hoedenatelier van ontwerpster Georgina Abbott. Deze lieve dame is gespecialiseerd in de accessoires voor het hoofd. Topidee denk aan een diadeem, een leuke sjaal, een pluim in de poep je kan het niet opnoemen Atelier Millinery heeft het in huis.

Zeer fijn is dat je naast je eigen ontwerp er samen te stellen je ook echt zelf aan de slag kan. Atelier Millinery heeft regelmatig workshops waarin je leert je eigen ontwerp samen te stellen en te maken én je krijgt je eigen stuk mee en dit voor £50.

atelierMillinery atelierMillineryII

Atelier Millinery
1.7 Kingly Court
London W1B 5PW

Designer accessoires

Ook pas gearriveerd in het Melrose Place-achtige Kingly Court is Harriet Sanders. Deze jonge ontwerpster is pas afgestudeerd aan de London College of Fashion en haar tassen zijn o.a. te koop bij asos.com. Hier moeten we dus niet aan toevoegen dat we grote fan zijn, onze Asos voorliefde is meer dan bekend ;o)

Wat me vooral in het oog sprong waren de echte lederen clutches van Harriet en dat die maar £50 (€59) kosten, super! En ik heb er echt spijt van dat ik er geen gekocht heb, really! 

Naast haar eigen collectie biedt deze jonge ontwerpster ook andere jonge onbekende creativelingen een platform, so we like!

harrietsanders harrietsandersII

Harriet Sander
1.2 Kingly Court
London W1B 5PW

Kingly Court good to know

1 grote opmerking voor jullie sweethearts, niet boos zijn als je ter plekke arriveert en blijkt dat de shop verdwenen is. Dit is een beetje typisch Kingly Court. De shops poppen-up en verdwijnen gezien het allemaal jonge starters zijn op zoek naar meer. Voordeel is dat je er steeds het nieuwste van 't nieuwste treft.

Schone nagels

Als er 1 beauty must do is die ik bij de London girls gespot heb, is dat de ladies er bijna allemaal de nagels lakken. Het is een teken van precisie en het maakt je outfit echt af. Zo is dat, me like toooooo en natuurlijk moest ik de nieuwste instant nail studio The Powder Room testen.

thepowderroom

Niet zo maar een studio, maar The Powder Room is een echt fifties salon met bijhorende ladies die je nagels en haren verzorgen. £15 (€17) is niet meteen echt goedkoop maar ik moet toegeven mijn nagels zijn wel een dikke week echt mooi gebleven, dus wel de moeite dus.

thepowderroomII

Geen gedoe met valse nagels enkel het lakken van de naturelle handen -en teennagels. Superproducten van Paul&Joe en de Zwitserse nagelspecialist Mavala. Oh yeas baby, 30 minuten en klaar om de stad verder in te trekken. 

thepowderroom_ruim thepowderroom_tenen  

The Powder Room 
34 Marshall Street
London W1F 7EU

Free guide

Oh ja als afsluiter van dit London trippin' part II en leuk om weten als je dit jaar nog van plan bent om af te zakken naar Caranby Street bestel dan hier de Carnaby Essential Guide, deze is helemaal gratis en staat vol leuke kortingsbonnen en tips.

carnabyessentialguide

Alle info over Carnaby Street vind je via  www.carnaby.co.uk. En nog een tip voor de weekendtrippers onder jullie, alle shops in Londen en in al zijn wijken zijn open op zondag meestal van 12:00 tot 17:00

Op naar mijn London trippin' Part III...

 special thanx to Eurostar 
page loaded