Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

London trippin’ part I

Door Angelique op 25.05.2010

Ja, een dikke 6 maanden na mijn Berlin trippin' was het weer hoog tijd om wat fashion op een ander op te snuiven. Deze keer was 'London calling'  oh yeah baby...

De komende week krijgen jullie een overzicht van de Belmodo.tv tour in Londen en dat in 3 delen.
Ready for part I? Enjoy! 

Easy trippin' met Eurostar

Zalig, thuis vanuit het Gentse vertrekken om 07:00 en om 10:30 (lokale tijd, 1 uurtje terugdraaien als je in London arriveert) sta je in St.-Pancras Londen en dat dankzij Eurostar.

greenbritain ontbijteurostar
Eurostar-St-Pancras underground

Heel leuk en gespot in de inkomhal van Eurostar 'Welcome to Green Britain', een heerlijk on the way ontbijt in de Eurostar en jepla 2 uur later arriveer je in hartje Londen. Daarna onmiddellijk de metro in richting de eerste bestemming, Covent Garden en het prachtige Seven Dials.

Must visit place: Seven Dials

Londen is supergroot, if you didn't know that. Amai, hartverscheurend maar bij een 3 dagen trip, kan het niet anders, maar je moet keuzes maken. Mijn eerste place to visit again is dan ook Seven Dials. Deze buurt in West End moet je gezien hebben omdat het er supergezellig is, er superfijne mensen rond hangen, de shops er echte hotspots zijn, need we say more? Inderdaad er hangt een topsfeer.

Logeren tussen de sterren

Covent Garden Hotel is mijn place-to-stay en ja hoor toeval wil, ik liet me vertellen dat het de plek is waar de grote sterren graag komen. Bekende gasten die net het hotel uit waren Londenaar én 24 hoofdrolspeler Keifer Sutherland en lovely miss Kylie Minogue. Ik heb ze niet meer gezien...

coventgardenhotel  

Covent Garden Hotel 
10 Monmouth Street 
WC2H 9HB London

sevendials
Op de bekende rotonde hangen mensen gezellig rond, het is het punt waar de 7 straten van Seven Dials samen komen.

Lekkere geuren uit Londen

Vlak naast mijn hotel ontdekte ik Miller Harris, nog maar een dik jaar gevestigd in Seven Dials. De oorsprong van dit parfum label ligt in een ander deel van London, het romantische Nothing Hill. Lyn Miller is de dame achter het beauty brand en wist Jane Birkin te strikken voor een unieke samenwerking. Petit Rien is een heerlijk parfum dat ze exclusief moest maken voor de voormalige wereldster, een dik jaar later is het te koop in alle Miller Harris shops. Jammer genoeg nog niet fysiek bij ons te koop maar je kan wel alles online shoppen. Check hier voor meer info.

millerharris_rien
De Miller Harris Petit Rien collectie, het parfum kost £60 (+/- €70)

millerharris_outdoor millerharris_alles

Miller Harris
14 Monmouth Street
WC2H 9HB London

Plastic dreams gespot 

Vivienne Westwood doet het al een dik jaar samen met plastic dream shoes Melissa, dat aan zich is niet echt een nieuwtje dus maar je vindt wel de nieuwste modellen bij Miss Lala's Boudoir.

viviennewestwood_melissa

Miss Lala's Boudoir
18 Monmouth Street
WC2H 9HB London

misslala_s misslala_sw-viviennewestwood

Amerikaanse Robots landen in London

Van leuke echte spullen en veel roze accessoires voor de ladies bij Miss Lala's op naar stoerdere robots voor de gents. 

kidrobot

Alhoewel, de robots bij Kidrobot zijn zo schattig dat ze ook in mijn collectie passen. Kidrobot is nog maar een dikke 6 maanden open en is de plek waar verzamelaars van designer robots compleet kunnen los gehen. Het robotlabel heeft ook een eigen kledinglijn en vanaf juli arriveert de kindercollectie. Deze plek is een absolute aanrader voor echte collector items.

kidrobot_kledij kidrobot_me
I'm in love with a robot, deze Cobbler robot kost £50 ongeveer €59

Kidrobot
19 Earlham Street
WC2H 9HB London

Tijd voor een lichte lunch 

Mijn aanrader om even op adem te komen tijdens de lunch is Canela. 

canela

Ik ontdekte de kleine brasserie een dikke twee jaar geleden al in Newburgh street vlakbij Carnaby Street maar recht opende de 2 sympathieke Brazilianen een tweede Canela in Seven Dials. Een lekker snelle hap kan voor minder dan £10 en de keet is gekend voor zijn Portugese lekkere en betaalbare wijnen.

canela_inside canela_lunch

Bye Bye Mark Ronson's Gucci pop-up

Zo jammer heb ik net de Gucci pop-up store gemist. We meldden hier op Belmodo.tv een jaar geleden al dat cutie Mark Ronson een aantal Gucci shoes mocht ontwerpen. Naar aanleiding hiervan opende Gucci een tijdelijke store in Seven Dials. Dit alles is nu voorbij, nog even wat goodbye beelden dan maar.

gucci_popup
gucci_popup_inside

Preppy Londons merk voor de gents

baracuta

Preppy is allang niet meer het snobistisch woord van weleer. Het staat redelijk cool er preppy uit te zien de laatste tijd en dat heeft het nieuwe Londen brand Baracuta helemaal begrepen. Het nieuwe mannenmerk heeft een tijdelijke shop in Seven Dials, als alles goed gaat dan wordt dit een blijver. Veel kans tot slagen met Steve McQueen als stijlicoon, we think!

Casual Britisch brand  

Frenchchurch is een Brits merk dat een dikke 10 jaar geleden begonnen is als skatelabel. Ondertussen is het een casual brand met een zeer ruime collectie voor de ladies en de boys, accessoires in begrepen. 

frenchcurch

Heel leuk op dit moment is het charity project 'Hello, we are Bottletop' heel mooie accessoires, denk aan een riem of een clutch uit ijzeren blikjesopeners. Alle info vind je hier.

frenchcurch_boys frenchcurch_outdoor  

The real London stuff I ?

teatime starbucks
Tea time, Starbucks on the street
canela_street a terrace on the pavement in Seven Dials

Heel erg handig en good to know is dat Seven Dials een zeer gebruiksvriendelijke site heeft, met alle mogelijke adressen en een makkelijk te downloaden kaartje. 

taxi_sevendials topshot_sevendials

Check  www.sevendials.co.uk voor alle info.  

 Special thanx to Eurostar 
page loaded