Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Expo Tim [email protected]: Must Go!

Door Lies op 25.05.2010

Affiche_Fotofestival-Knokke-2010

In het kader van het Internationaal Fotofestival in Knokke-Heist kan je (zoals reeds aangekondigd!) nog tot en met zondag 13 juni in het culturele centrum 'De Scharpoord' de expo over Tim Walker bezoeken. Ik streek afgelopen weekend neer in het mondaine Knokke en op de vlucht voor de zon (verbrande schoudertjes, auch) besloot ik eens een kijkje te gaan nemen. Twee uur en tonnen inspiratie later besloot ik: ALLE belmodo.tv-lovers MOETEN gaan kijken, nu het nog kan! 

De expo geeft een mooi overzicht van Walkers werk, vanaf het prille begin, tot nu. Je krijgt inzicht in de fantasierijke hersenspinsels van de fotograaf, en wordt meegevoerd in zijn Tim Burton-achtige wereld. Het verbaasde me dan ook niet dat Tim Burton meermaals te treffen was op sommige van Walkers foto's. Walker is uiteraard enorm wereldberoemd als modefotograaf, maar verwacht je niet alleen aan fantastische haute couture beelden uit Vogue en consoorten, want Walker doet veel meer dan dat. Wat kan je nog verwachten? Stuk voor stuk inspirationele beelden, die je even doen wegdromen en waarvan je ongelooflijk goedgezind wordt. Ook zijn scrapbooks moesten eraan geloven, die kan je dus ook inkijken. Een absolute aanrader!

7
Een portretje van Tim Walker zelf.

En hier nog enkele van mijn favoriete beelden... 

9

2 6 8 3 1

Internationaal Fotofestival Knokke-Heist
van zondag 28 maart 2010 tot zondag 13 juni 2010
'Stars & Models'

tickets kan je kopen @ Cultuurcentrum Scharpoord
Meerlaan 32
8300 Knokke-Heist
prijs: 8 euro (5 euro voor studenten)

www.fotofestival.be

page loaded