Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Stylish shoppen @ Tokyo

Door Michael op 15.04.2010

IMG_3675
Waar het bruist van creative people daar, daar moet je zijn! Michaël m.a.w. @ Shibuya Crossing. Afterwards spotting & checking & stalking creative & fashionable people @ Harajuku District. 

IMG_3607 IMG_3602
IMG_3601 IMG_3605

Japan stond al een paar jaar op m'n verlanglijstje als exotic destiny. Enkele maanden geleden was er plots ook de beslissing om een verre citytrip richting Tokio te ondernemen. Wat een bestemming! Culinair een ware ontdekking, een shoppingparadijs om "U" tegen te zeggen ... een stad met 30 miljoen inwoners. Do I need to say more? wink

Tokio bruist op verschillende manieren en vooral in uiteenlopende plekken. Verbaasd was ik dan ook toen de gids me meenam naar ohhja ... toonaangevende architecturale pareltjes in de stad. Die architecturale meesterwerken zijn dan ook nog toevallig high brand boutiques met merken als o.a. Hermès, Tod's, Prada, Comme des Garçons & Louis Vuitton.

IMG_3428
IMG_3425 IMG_3516

Maison Hermès Tokyo huist in een monumentaal pand in de Ginza wijk en is volledig gemaakt uit glazen tegels. Het design van de store is van architect Renzo Piano en is gebaseerd op de magische Japanse lantaarns. Must visite is de   Comme des Garçons store in Tokio in Minami - Aoyama. Bezielster van het merk is fashion designer Rei Kawakubo geboren en getogen Tokio lover.

IMG_3505 IMG_3506   IMG_3496

Iets verder op in Minami - Aoyama, dezelfde straat van Comme des Garçons kan je terecht bij Prada. De store is een bouwwonder van formaat. Architectenbureau Herzog & de Meuron staan in voor het ontwerp dat hoofdzakelijk uit staal & glas bestaat. My favourite!

IMG_3510
IMG_3500 IMG_3512

Eénmaal Prada bezocht kan je onmogelijk je ogen weg houden van de Cartier winkel & neighbour fashion hotspot Chloé. Voor nog meer shopgenot in de Japanse hoofdstad is Omotesando dé place to be. De Japanners bestempelen de avenue als hun eigen Champs-Elysées en gelijk hebben ze! Naast stores als Ralph Lauren (de grootste van de wereld!), Kiddyland (alle speelgoedwonderen die je maar kan vinden), Louis Vuitton & het alomgeprezen winkelcentrum Omotesando Hills. Ook Dior bouwde hier een store met een duidelijk oog voor design.

IMG_3569
IMG_3567 IMG_3541

Het shoppingcenter Omotesando Hills is een must visite en dat met heel veel redenen. Niet alleen kan je hier terecht voor Givenchy, Dolce & Gabbana en vele anderen. Ook Ann Demeulemeester heeft er haar Tokio shop & als je zin hebt in Antwerpse koekjes en chocolade kan je hier ook terecht bij Del Rey! Nog meer Belgen trouwens in de buurt van Ginza. Her en der zie je shops opduiken van Raf Simons, Martin Margiela, Dries Van Noten en Walter Van Beirendonck. Belgen aan de andere kant van de wereld, geeft je écht een geweldig gevoel!

Aan de andere kant van Omotesando Hills staat de kolos van een gebouw van Tod's. My second best favorite! Ontworpen door Toyo Ito & Associates.

IMG_3547 IMG_3518 IMG_3537

Loved iedere keer meer het gebouw van Louis Vuitton. Prachtige matten tegels beperken de normale opzichtigheid van de letters. Heel knap design!

IMG_2855

Binnenkort nog meer Tokio highlights!

page loaded