Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Stars & Models expo

Door Michael op 05.03.2010

Affiche_Fotofestival-Knokke-2010

Vanaf zondag 28 maart 2010 kan je naar dé ultieme badstad Knokke-Heist voor heel wat fotolekkers met de nodige fashion & star quality. Dan strijkt namelijk het Internationaal Fotofestival neer met de tentoonstelling Stars & Models. Tien weken lang kan je op diverse locaties het werk bekijken van hedendaagse art-professionals met als centrale vraag: Hoe kijken kunstenaars & fotografen naar sterren en modellen vandaag?

_c_-Tim-Walker
photo by Tim Walker

Dit jaar is topfotograaf Tim Walker de eregast. Walker werkt in opdracht van modemagazines als Vogue & Vanity Fair. Hij zet zijn modellen en gefantaseerde figuren vaak in kleurrijke decors, opgebouwd uit groteske decorstukken die verwijzen naar iconen uit de Britse cultuur. De foto's van Tim Walker kan je bekijken in cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

_c_-Tim-Walker_1
photo by Tim Walker

Andere belangrijke blikvanger op het festival is de tentoonstelling " The Set To Get In With" rond Sir Cecil Beaton. Beaton had een meer dan interessante fascinatie voor de glitter & glamour leefwereld van de high society. Je krijgt er een historisch overzicht over hoe Cecil Beaton de sterren in beeld bracht.  

Het Internationaal Fotofestival biedt je trouwens nog veel meer met o.a. de World Press Photo. Die kan je gaan bekijken vanaf donderdag 13 mei 2010 in het Cultuurcentrum in Knokke-Heist. Heb je nog geen genoeg, loop dan de heerlijk leuke en talrijke galeries van Knokke-Heist binnen. Zij tonen werken van verschillende binnen- en buitenlandse kunstenaars en fotografen.

Marc_Lagrange-Fotofestival-Knokke
photo by Marc Lagrange

Internationaal Fotofestival Knokke-Heist
van zondag 28 maart 2010 tot zondag 13 juni 2010
'Stars & Models'

tickets kan je kopen @ Cultuurcentrum Scharpoord
Meerlaan 32
8300 Knokke-Heist
prijs: 8 euro (5 euro voor studenten)

www.fotofestival.be

page loaded