Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

20 jurken voor Europa

Door Michael op 06.02.2010

jesus_del_pozo_c_Inst_Cervantes Davidelfin_c_Inst_Cervantes

Dankzij de nieuwe tentoonstelling "20 creaties voor Europa" kan je aan de hand van 20 jurken een reis maken door Europa. Place to be is het Brusselse stadhuis. De tentoonstelling biedt het resultaat van enkele famous people uit de mode-industrie die hun eigen modieuze interpretatie geven aan een literair meesterwerk. 

Het project ontstond in 2006 en hield al halt in o.a. Tokio, Peking, Istanbul en Milaan. Als Europese hoofdstad kon Brussel dan ook niet ontbreken op de lijst van expositie. Dit initiatief wil kunstvormen en culturen met elkaar in dialoog laten treden, met een ongewone combinatie als resultaat. De expositie in Brussel zet Spanje, België en Hongarije centraal. Deze 3 landen zullen de komende maanden namelijk het voorzitterschap van de Europese Unie op zich nemen. 

victorio_lucchino_c_Inst_Cervantes amaya_arzuaga_c_Inst_Cervantes

Vier Belgische, 12 Spaanse en 4 Hongaarse designers mochten een bekende passage uit hun vaderlandse literatuur inkleden. Tussen de verschillende ontwerpers en auteurs zitten tal van bekende namen. Onder de Belgen zit o.a. Katrien Van Hecke, zij koos voor het meesterwerk van Hugo Claus Het Verdriet van België. De Antwerpse designer Anna Heylen ging voor een passage uit Dertig van Stefan Hertmans. De wereldberoemde roman Cien Años de Soledad van Gabriel Garcia Marquez diende dan weer als basis voor een gele cocktailjurk van het Spaanse duo Devota & Lomba. Ontwerpster Agatha Ruiz de la Prada maakte een jurk in regenboogkleuren met Ilona Llega con la lluvia als inspiratiebron. 

agatha_ruiz_de_la_prada_c_Inst_Cervantes lidia_delgado_c_Inst_Cervantes

De tentoonstelling loopt van woensdag 3 februari 2010 tot en met zondag 4 april 2010 in het Stadhuis op de Grote Markt van Brussel. Bezoeken kan van dinsdag t/m zondag van 10:30 tot 18:00. Gesloten op feestdagen. Een ticket kost 5 euro.

Voor meer informatie surf je naar www.brupass.be

page loaded