Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modemuseum Hasselt: coming up

Door Angelique op 18.01.2010

Mister Crochet of Stéphane Martello is een Franse modeontwerper, gepassioneerd door haken en breien. Creatief, minutieus en gepassioneerd door draad, wol en sculptuur ontwerpt Stéphane Martello steeds een uitgesproken avant-gardistisch en dromerig beeld. Het kledingstuk is als een sculptuur. 

modemuseumhasselt1 modemuseumhasselt2

De designer vormt wol en draad om tot spectaculaire volumes, die tegelijkertijd kracht en fragiliteit, vrouwelijkheid en mannelijkheid, zachtheid en ruwheid onthullen.

Voor zijn ontwerpen laat hij zich inspireren door vormen uit de natuur: schelpen, boomstammen, rotsen, landschappen of vulkanen. Hij creëert vooral accessoires, zoals tassen, juwelen, sjaals en hoeden. Elk stuk is handgemaakt.
Zijn fantasie wordt geprikkeld door de desolate landschappen van IJsland en Nieuw-Zeeland, maar evenzeer door de Japanse samenleving en ontwerpers.

De tentoonstelling Mister Crochet loopt van zaterdag 23 januari tot en met zondag 7 maart 2010 in de centrale hal van het Modemuseum Hasselt. Praktische informatie vind je op www.modemuseumhasselt.be

Op dit moment kan je nog in het Modemuseum van Hasselt naar de expo Collectie#1 voor meer info klik je hier even door. 

hannelore_modemuseumhasselt

En ook de volgende expositie in het Modemuseum belooft heel erg top te worden.  UltraMegaLore - Fashion Icon Testimony, gehost door niemand minder dan Hannelore knuts...noteer het maar al vanaf zaterdag 27 maart! 

page loaded