Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Blog to watch: Shark Attack

Door Patricia op 25.12.2009

Nu heb ik nooit van haaien gehouden (ik denk dat irrationele fobie de term is die we zoeken) maar als het over modeblogs gaat is dat anders. Shark attack bestaat, strictly speaking, uit twee verschillende blogs. En omdat het twee verschillende blogs zijn, die dezelfde naam dragen en van twee heel complementaire zusjes zijn, kan ik het niet laten om ze samen aan te prijzen.

Tiff_copy Krizia31
De eindeloze benen van Tiffany + Louboutins en Krizia.

Wanneer ik mij op straat waag in mijn niet-zo-modebewuste hometown Leuven, kruist er zo af en toe wel eens een zwartharig meisje mijn pad, gehuld in Burberry-trench met it-bag in de hand. Iedere keer weet ik dat het niemand anders kan zijn dan Tiffany.

Tiffany is 23, studeert (net als ik) communicatiewetenschappen en doet (net als ik) haar thesis bij een held van een promotor, over de gevleugelde combinatie fashion en film. Dat geeft ons beiden een wildcard om een heel jaar tegen iedereen te zagen over mode, voor educatieve doeleinden natuurlijk. Verder is ze één van de la fille d'O deVilles, heeft ze eindeloze benen en Italiaanse roots. Vorig semester  stond ik op een dag met Tiffany aan de faculteit, pratend over modeweetjes, thesisperikelen en uurroosters. Het was moeilijk om me te concentreren, ik kon namelijk mijn ogen niet van haar Chanel-tasje houden.

Krizia is 20, eveneens studente en begon met haar blog in oktober dit jaar. Haar ken ik niet persoonlijk, maar wat ik wel weet, is dat ik fan ben van haar Marni shoes. Tiffany blogt sinds december en schrijft, net als Krizia, haar hersenspinsels neer in het Engels. Als ik enkele van hun gezamenlijke obsessies aan moet halen zijn dat Christopher Kane, Alexander McQueen en Nicholas Kirkwood. Je zou hen voor minder gelijk geven. Je zou ook voor minder hun blog volgen...

Tiffany_krizia
Tiffany en Krizia in Kane.

page loaded