Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Berlin trippin’

Door Angelique op 24.12.2009

I love Berlin, dat is meer dan duidelijk. En EasyJet, tjah, dat is een ander verhaal als je op donderdagmiddag in een onder gesneeuwd land richting Zaventem moet...you really don't wanna know! Anyway, who cares...als je 18 uur later toch voldaan in een topstad arriveert en een weekend Berlijn voor de boeg hebt! 

-15°C trippin' & the sun is shining in Berlin: zaaaaaaaaaaaaalig!

Dagtrippers, op zoek naar mode, cultuur en culinaire verrijkingen, dit  zijn mijn Belmodo.tv Berlijn must-visits:

* Helmut Newton expo

helmutnewton

Omdat wijlen Helmut één van de grootste modefotografen ter wereld is en zijn werk tout court avant la lettre! En hij al met Louboutins in zijn beelden werkte nog voor er enige modekat van wakker lag. Oh ja, als je ter plaatse bent, check ook zeker zijn door Taschen uitgegeven Sumo boek van 2000. Dat verzamelwerk is gigantisch groot er zijn maar 10 000 exemplaren van gemaakt en het kost ook wel 10 000 euro én het weegt 30 kg...inderdaad gigantisch in al zijn facetten!

* Shopping in het oosten van Berlijn

berlijnsfeer

Omdat je op het einde van de metrolijn naar Oost-Berlijn uitstapt en denkt dat dit niemandsland is... tot je de hoek om bent en de ene leuke shop na de andere ontdekt...

glucklichimkauf
Kauf dich Glücklich in Oderberge Strasse 
berlijnvintage
Charis vintage regio Mitte

Tot je mond openvalt van zoveel schoons en vintage van Eames om van achter over te vallen... én dat je dus tot het besef komt dat je dik spijt hebt dat je niet met de auto naar Berlijn bent gereden...of pak weg een bestelwagen bij je hebt, damn!

* Brunchen op een lazy sunday afternoon

nola_berlin

nola_s

Dat doe je bij Nola's Am Weinberg, omdat deze keet je echt compleet naar de jaren 70 katapulteert voor een prikje. Brunchen met de zon in je gezicht voor €11, lovely!

* Baboeska's staren

matroesjka_s

Omdat ik al van kinds af aan zo zot ben van die popjes en ik er nog geen had...heb ik er eindelijk een reeks gescoord op een Berlijns marktje maar ik had zwaarder moeten afpingelen maar whatever! Ze zijn van mij en daar hoort een lekkere Irish koffie bij! 

* Culinair celebgevoel in hartje Berlijn

parisbar_berlijn

Omdat ik graag eens Madonna, Robert de Niro en vele andere celebs achter na ga en dus ook Paris Bar op mijn places-to-eat list wil, natuurlijk, a ja zo ben ik wel ;o). Deze brasseriekeuken is echt top én betaalbaar. De bediening is vriendelijk maar niet over-the-top, dus cool. Het decor maakte mijn avond af en zeker het 'je m' en foutisme' waarmee meteen na het eten een sigaret kan aangestoken worden...zalig! 

page loaded