Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belg in Louis Vuitton Journey Awards

Door Angelique op 03.12.2009

Affiche_louisVuitton_220x198  
Tijdens het Filmfestival van Venetië in september dit jaar kondigde Louis Vuitton de internationale wedstrijd "Journeys Awards" aan.

Regisseur Wong Kar Wai's nieuwe kortfilm "My Blueberry Days" dient als inspiratiebron voor studenten van de meest prestigieuze filmscholen ter wereld en Louis Vuitton wil dat die jonge filmmakers hun eigen versie van reizen portretteren.

Kandidaten hadden de kans om zich tot 30 oktober in te schrijven via www.journeysawards.com. Deze week werden uit meer dan 100 films 15 finalisten geselecteerd, waaronder ook de Belg, James Cogels, met zijn kortfilm "The Pirate"! James Cogels is advocaat en amateur-cineast.

Stemmen kan op www.journeysawards.com tot maandag 14 december.

In de jury zetelen onder meer Sofia Coppola, Wong Kar Wai, Gustavo Santaolalla, Alfonso Cuaron en Yves Carcelle. Eind januari 2010 worden dan 2 winnaars bekroond : een juryprijs en een publieksprijs, telkens ter waarde van $ 25 000. 

Check hier de kortfilm van James Cogels. We duimen nu allen samen voor jou James, keep ya posted!

page loaded