Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pump up the Barbie

Door Patricia op 02.11.2009

Als klein meisje had ik op zijn zachtst gezegd een kleine obsessie voor barbies. Ik had er een stuk of vijftig, en die liggen nog steeds netjes met zijn allen op de zolder, in een plastic doos te wachten tot mijn fictieve dochter binnen een jaar of tien het daglicht ziet. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om ooit mijn droomhuis, Baywatchtent of paard-dat-echt-worteltjes-eet de vuilbak in te kieperen, laat staan het aller-allerleukste van het hele gebeuren: de kleertjes en schoentjes van Barbie & co.

Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten is Barbie intussen 50 jaar geworden en ging dat gepaard met grootschalige acties om die verjaardag te vieren. Zo was er de opening van de Barbie flagshipstore in Shangai en aan het begin van dit jaar tijdens de New York Fashion Week een runwayshow van Barbie met 50 silhouetten van bekende ontwerpers en schoenen van Louboutin. Die liefde blijkt verder te duren, want ondanks de eerdere comments van Louboutin dat Barbie dikke enkels zou hebben (as if!), is Louboutin een jaar lang de peetvader van Barbie én kan je vanaf volgende maand een Barbie ontworpen door Louboutin shoppen. Net op tijd voor Kerstmis en enkel via Net-a-porter
barbie

De Barbie in kwestie draagt een funky catsuit en wordt vergezeld van maar liefst vier paar Louboutins, waar haar voetjes voor de gelegenheid moesten aangepast worden om in de hoge hakken te passen. Ook Diane Von Furstenberg en Givenchy zullen nog hun eigen Barbie designen. Zucht. Soms willen ook grote meisjes nog met poppen spelen!

page loaded