Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Veerle Windels werkt met woorden

Door Angelique op 21.09.2009

Veerle Windels is al jarenlang de leading lady van de Vlaamse modejournalistiek, en niet alleen van de Vlaamse. Zij heeft 30 groten der aarde geïnterviewd die zelfs bij de grootste modeleek een belletje doen rinkelen, en het zou zonde zijn om van die schatten aan materiaal géén boek te maken. Zij heeft het dus gelukkig wel gedaan, in samenwerking met fotografe Marleen Daniëls.

veerlewindels500x700

Dertig couturiers komen aan het woord, in uitgebreide gesprekken, waarin zij spreken over hun visie op de mode, maar ook over de rol van mode in de maatschappij, het verwantschap en verschil met andere creatieve sectoren, enzovoort. Veerle Windels luistert naar hen vanuit een oprechte passie voor mode, gaat met hen in dialoog, benadert hen met respect, maar soms ook met ironie. Ze cijfert zich niet weg voor haar interviewés, integendeel: zij durft zelf stelling in te nemen wanneer dat nodig is. Een interview kan al eens slecht verlopen, niet zelden door de grillen van de gesprekspartner. Andere monden dan weer uit in erg verrijkende menselijke ervaringen, met een ontluikende wederzijdse sympathie tussen twee gesprekspartners op gelijke hoogte. De lezer voelt zich op die manier nauw betrokken bij de verhalen die de ontwerpers haar toevertrouwen.

Belmodo.tv is nu al fan en is benieuwd naar Veerles gesprekken met Haider Ackermann, Azzedine Alaïa, Giorgio Armani, Christopher Bailey, Hussein Chalayan, Christophe Coppens, Ann Demeulemeester, Tom Ford, Frida Giannini, Marc Jacobs, Rei Kawakubo, Karl Lagerfeld, Derek Lam, Martin Margiela, Julien Macdonald, Alexander McQueen, Rick Owens, Rodarte, Sonia Rykiel, Jil Sander, Raf Simons, Paul Smith, Olivier Theyskens, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, John Varvatos, Annemie Verbeke, Viktor & Rolf, Diane von Furstenberg, Yohji Yamamoto.

Werken Met Woorden van Veerle Windels wordt uitgegeven bij Ludion. Het boek ligt deze week vanaf woensdag 23 september 2009 in de boekhandel en kost â‚¬32,50.

page loaded