Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Air Max 90: de muzikale return

Door Angelique op 21.09.2009

Nike Sportswear en de muzikale hottie Dizzee Rascal lanceren een zeer speciale versie van de legendarische AIR MAX 90, de Tongue N' Cheek sneaker. De schoen werd ontworpen in samenwerking met Dizzee en zijn creatief directeur, Ben Drury. Deze laatste ontwierp reeds 3 van Dizzee's albums.

Dizzee Rascal omschrijft zijn Tongue N'Cheek Air Max 90 als volgt: "Stylish but simple. The Air Max 90 is pretty much THE street shoe, 'innit? It's quite sporty, but when you get the right colours you can wear it with anything. But with this one we tried to keep it quite plain so it could complete any outfit. It's functional and there was a pretty deep design process involved.'"

dizzee_am90_250x150 dizzee_am90_side250x150
dizzee_am90_back250x150 dizzee_am90_angle250x150

De schoen verwijst heel subtiel naar het nieuwe album van Dizzee 'Tongue N'Cheek'. De bovenflap van de schoen is roze, zoals een tong. De 'u' in het borduurwerk op de flap neemt de vorm van een tong aan. Bovendien is de schoen vervaardigd uit premium leer, aangevuld met transparante details. De frisse en lichte kleuren verwijzen dan weer naar 'Dizzee in the spotlight'.
Drury voegt toe: " With Dizzee it's all upfront- he's straight up, clear. He is in the world's spotlight. Brushed suede may not be most practical material for London, but that reflects Dizzee's life right now- he gets dropped off on the red carpet, no fronting!"

De Tongue 'N Cheek kreeg ook een personal Dizzie touch: de transparante Swoosh weerspiegelt de directheid en eerlijkheid van Dizzee, een grote vlieg - het logo van Dizzee's Dirty Stank Recordings, een reflecterende Dizzee man op het hielstuk en de reflecterende veters in de schoen ("on stage effect").

Jammer voor de fans hier want De Tongue 'N Cheek schoen is exclusief verkrijgbaar in de shop "1948" in Londen. Dus alleen een trip onder de Noordzee zal je top bij dit must-have fashionitem brengen ;o)

page loaded