Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

JC de Castelbajac: we love you!

Door Lies op 22.07.2009

De mode van Castelbajac was altijd al vrolijk, kleurrijk en geestig.  Logo's, boodschappen of tekeningen waren altijd zijn ding. Castelbajac is vooral bekend om zijn met de hand beschilderde jurken. In de jaren '80 werkte hij met Pop Art-thema's, zoals het Soepblik van Andy Warhol. Ook Paco Rabanne en Pierre Cardin inspireerden hem en hij ontwierp verschillende Space Age-collecties. Enkele van zijn bekende klanten zijn The Rolling Stones, Yelle, en Franse zangeres Mickey Green. Naast de collecties onder zijn eigen naam tekende hij ook voor Sportmax, de sportieve lijn van Max Mara.

Jean-Charles de Castelbajac is uiteraard geen nobele onbekende, we know...maar toch wilden we de nieuwste collectie van dit in Parijs gevestigde enfant terrible nog eens in de picture zetten. JC/DC speelde opnieuw met veel kleuren en materialen, en ook nu weer werkt de collectie op de lachspieren. 'Be Pop my Lola' is de titel, en zijn inspiratie haalde JC/DC deze keer bij de Muppet Show. Maar ook de actualiteit liet hem niet onberoerd, en dat uit zich in bijvoorbeel de geniale Michael Jackson-dress! En waar de recessie (die wij nu echt wel meer dan kotsbeu zijn) zich bij andere designers uit in de meer sobere shows, lacht Jean-Charles de crisis vrolijk weg: tijdens de final runway strooiden de modellen (fake) dollar bills in het rond, we like!

1 6 3

2 4 5

page loaded