Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maison Martin Margiela in boekvorm

Door Michael op 08.06.2009

martinmargiela_rizzoli_book n92588673784_1826937_3134559

Voor alle fashionfreaks en letterlovers staat binnen enkele maanden de literaire moderadar op high alert! Want modehuis Maison Martin Margiela brengt voor de eerste maal een officieel boek uit in de herfst van 2009. Het boek is een hardcover en vertelt je alles wat je al lang wou weten van het overbekende maison de la couture. Van fashion tot art exhibitions, interior design tot de speciale projecten. 

Je krijgt meer dan 400 foto's en documenten van de in Parijs gevestigde Belgische ontwerper. Het overgrote deel van het boek zijn exclusieve publicaties. Verder ook heel wat originele teksten van the closest friends van Maison Martin Margiela als de huidige hoofdredactrice Carine Roitfeld van de Franse Vogue, de Britse modejournaliste Susannah Rankel, de president van de Franse Federatie van de Haute Couture Didier Grumbach, interieurspecialist Andrée Putman, directeur van het Musée des Arts Décoratifs Olivier Saillard, journaliste van de Italiaanse editie van Vogue Lele Acquarone en artieste Vanessa Beecroft. Het voorwoord wordt verzorgd door niemand minder dan Jean Paul Gaultier.

Het boek wordt gedistribueerd door de New Yorkse editor RIZZOLI International en verschijnt enkel in het Engels. Je moet er wel 100 dollar voor neertellen. Maison Martin Margiela heeft het druk want enkele maanden geleden lanceerde het nog zijn interieurcollectie. Wil je meer weten over deze collectie, klik dan hier!

page loaded