Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Shoes Or No Shoes?

Door Angelique op 31.05.2009

Belmodo.tv vindt dat het tijd is om 's werelds meest bekende fashionquote voor eens en altijd aan te passen...dus bij deze 'shoes are a girl best friend! Sorry Marilyn!  ;o)

sons_outside_01 sons_outside_09

En ze zal het ons wel vergeven want zelfs de schoenen van Miss Monroe herself hebben een plaatsje gekregen bij Sons. Het gloednieuwe museum in hartje Kruishoutem -inderdaad, je leest het goed- dat een gigantische collectie aan schoenen voor altijd zal ten toonstellen.

Het museum is getekend met een a-typische lijn. Het kadert in toparchitectuur, oogt strak en is heel erg verrassend zeker als je eerst een paar traktoren moet laten passeren vooraleer je het schoenenmuseum bereikt hebt. Sons is een privé-initiatief en telt een unieke ethnografische collectie. De grootste van de wereld om exact te zijn. En dankzij dit wereldoverzicht van culturele invloeden op ons schoeisel, zie je meteen ook waar bijvoorbeeld Martin Margiela of John Galliano, zoals vele andere ontwerpers trouwens, de mosterd hebben gehaald natuurlijk.

ethnografische_collectie_05 ethnografische_collectie_06

En uiteraard krijgen de hedendaagse topdesigners ook een vaste stek bij Sons. Wij spotten o.a. deze supercoole Diors (we want!)

designers_collectie_06 designers_collectie_10

en nog andere klassiekers als Rogier Viviers, Manolo Blahniks maar ook  Vivienne Westwoods uit de echte 'Sex Pistol'-periode van de excentrieke ontwerpster, de hotties van het moment Christian Louboutins, enz...

Naast echte gedragen schoenen is er nog een uitzonderlijke collectie bij Sons te zien. Schoenenmakers en artlovers Pierre Bogaerts en zijn vrouw Veerle Swenters lanceerden 18 jaar geleden het idee om aan kunstenaars hun schoenen waarmee ze werken op te vragen en te verzamelen. Ondertussen bezit het koppel een al dan niet kunstcollectie om Shoe met de grote S tegen te zeggen!

moderne_kunst_collectie_06 moderne_kunst_collectie_02

Zonder het zelf te beseffen is hun passie kunst geworden, zo konden ze o.a Jan Fabre strikken die hen in ruil voor een samenwerking een paar ge'bic'te balletpointes schonk. Zijn kunstenaarsschoenen op een sokkel en gesigneerd dan kunst? Die vraag mag je zelf beantwoorden en net dan vinden wij supa!

Belmodo.tv is zwaar onder de indruk van dit verborgen modepareltje en we raden dan ook aan om de velden van de Vlaanders meer bepaald Kruishoutem zeker eens in te duiken. Zo zal je zien dat het hyperfenomeen mode een mooie verzoening heeft gevonden met de basis van ons leven: de natuur! Wauw! ;o)

Voor meer info check www.shoesornoshoes.com

page loaded