Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Walter in een boek

Door Angelique op 07.05.2009

boek_walter

Walter Van Beirendonck is vanaf vandaag donderdag 7 mei te verkrijgen in een boekvorm. De biografie over de Belgische topontwerper geschreven door De Morgen journaliste Agnes Goyvaerts draagt de titel 'De Controversieelste van de Antwerpse modeontwerpers'. Ja, dat kan je wel stellen eigenlijk, zeker als je denkt aan zijn passie voor blote piemels enz...;o)

Van Beirendonck is een van de boegbeelden van de Belgische modewereld en ontwierp als creatieve duizenpoot eigen collecties, kostuums voor de wereldtournee Popmart van U2, kostuums voor ballet en theater maar ook uniformen voor het Antwerpse stadspersoneel. Zijn groots opgezette modeshows zijn legendarisch, evenals zijn engagement, zijn optimistische visie op de wereld en de verwijzingen in zijn collecties naar rituelen en seks. Zijn smile is zijn visitekaartje en we love that Mister B.!

Journaliste Agnes Goyvaerts dook met de ontwerper in zijn archieven en sprak met belangrijke mensen uit zijn omgeving. Paul Boudens, die al van in het prille begin met Walter samenwerkt, gaf het boek vorm.

Ook benieuwd vanwaar de passie komt voor kabouterachtige figuren, die verdacht goed op Walter zelf lijken? Of gewoon zin in een seurieuze portie Belgische modegeschiedenis? Dan raden we aan het  boek zeker te lezen!

Walter Van Beirendonck kost €39,95 verschijnt bij Uitgeverij Houtekiet en ligt vanaf donderdag 7 mei in de winkel.

page loaded