Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

SuperStories

Door Tiany op 23.03.2009

Hasselt weet steeds weer haar imago van modestad alle eer aan te doen en trust me, als fashionista kom je in dit gezellig stadje zeker aan je trekken... Enerzijds kan je hier shoppen tot je er bij neervalt, maar wat nog belangrijker is en ongetwijfeld zeer onderschat, is het feit dat Hasselt ook een zeer mooi exemplaar heeft van een Modemuseum waar je momenteel kan genieten van "SuperStories" een tentoonstelling waar onder anderen mode fotografie en opkomend mode talent centraal staan.  

modemuseum_hasselt_02   modemuseum_hasselt_03  

De Nederlander Koos Flinterman stond in voor de samenstelling van de tentoonstelling en koos op het gelijkvloers voor 2 grote installaties van gevestigde waarden. Als eerste krijg je werk van modefotografen Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin te zien. In de centrale hal kan je de sculpturen van hun samenwerking met de beeldhouwer (en de oom van Inez) Eugène van Lamsweerde bewonderen. Daarnaast krijg je een overzicht van controversiële sieraden van Ted Noten. De verzameling sieraden zijn namelijk veel meer dan enkel juwelen, ze staan voor een wirwar aan anekdotes vol van humor en ironie.

modemuseum_hasselt_04   modemuseum_hasselt_01

De tweede verdieping brengt jong en eigenzinnig modetalent met o.a. Marga Weimans en Annette Kölling. Eye catcher van de tentoonstelling zijn de hippe hoedjes en accessoires van ontwerper Christophe Coppens.  Je kan er één van Roisin Murphy’s hoedjes zien tot zelfs een coole broche in de vorm van een mes, die de wereld veroverde toen Rihanna deze op het hoofd droeg. 

modemuseum_hasselt_05

SuperStories loopt nog tot zondag 10 mei daarna krijg je een overzicht van schoenen met de tentoonstelling In Her Shoes. [tekst: Michaël Schockaert]

SuperStories nu in het Modemuseum van Hasselt
Meer info op www.modemuseumhasselt.be

page loaded