Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Paper Fashion…zo geweldig!

Door Tiany op 06.03.2009

Mijn fascinatie voor papier is sinds de opening van "Paper Fashion" in het ModeMuseum in Antwerpen alleen maar groter geworden! Wie had ooit gedacht dat het goedje waar ik al heel veel op heb neergepend ook nog geweldig zou kunnen zijn om je lijf?! 

In de jaren '60 was papieren kledij een ware hype, met jurkjes dat veelkleurig waren en vaak als promo materiaal werden gebruikt voor kunst en politiek... Helaas verdween de pepieren mode uit het straatbeeld, maar gelukkig voor ons bestaat er zoiets als de Atopos Cultural Organization, die een geweldige collectie papieren jurkjes bij elkaar wist te verzamelen en waaruit het MoMu een mooie selectie maakte om de tentoonstelling "Paper Fashion" mee te stofferen (of moet ik daar nu een nieuw werkwoord voor bedenken: papieren?!) Naast het aanbod aan unieke en opvallende papieren creaties kan je ook heel wat historische objecten maar ook papieren designs van ontwerpers zoals Hussein Chalayan, A.F. Vandevorst, John Galliano, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Issey Miyake en vele anderen bewonderen. 

paper_fashion_03

MoMu is er weer in geslaagd een schitterende expo neer te zetten die het modieus papiergebruik van diverse culturen en historische periodes op een overzichtelijke en aantrekkelijk manier in kaart weet te brengen voor het grote publiek...deze kleurrijke en vrolijke expo is een absolute must en weer een verrijking voor je hersenpan afdeling modegeschidenis.

paper_fashion_01 paper_fashion_02

Naar aanleiding van Paper Fashion heeft ook La Redoute gezorgd voor een must-have van formaat! Vanaf vandaag zet je dus best de spurt in naar één van de papieren collector's items jurkjes ontworpen door Dirk Van Saene of Walter Van Beierendonck! De a-lijn jurkjes zijn werkelijk prachtig, beschikbaar in beperkte aantallen (enkel 250 stuks voor elk ontwerp!) en kosten maar € 60...a "bargain" als je het mij vraagt! 

Surf snel naar www.laredoute.be als je een exemplaar in je kast wil halen!

 

page loaded