Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hot: Empire of the Sun

Door Lies op 26.02.2009

Onder het motto 'bij een fashionable lifestyle hoort een dito soundtrack' stelt Belmodo.tv voor: Empire of the Sun. Ok, jullie kennen hen waarschijnlijk al van hun debuutsingle en meteen eerste hit  'Walking on a Dream', maar wij beluisterden hun spiksplinternieuwe album voor jullie, en waanden ons al even in-putje-zomer-met-cocktail-onder-palmboom-op-strand! Niet slecht, me dunkt!

Je mag van Empire of the Sun een eclectische, elektronische, poppy sound verwachten met hier en daar een synthesizerke en duidelijke eighties-invloeden. Deze Australische band telt twee leden, die elk hun eigen projecten en groepen hebben, maar voor de gelegenheid eens samen een plaat wilden maken. Het resultaat mag er dus wezen, want de groep scheert hoge toppen in de internationale charts. En zoals dat altijd gaat, treden er dan talloze vergelijkingen op, in dit geval met oa Belmodo.tv-favourite MGMT. Dat Empire of the Sun net als MGMT uit twee leden bestaat, waarvan één krullenbol, draagt daar vermoedelijk ook wel toe bij!

Benieuwd naar de juiste lyrics van Walking on a Dream, ben ik die eens gaan opzoeken (dat is één van mijn afwijkingen). Ik kan jullie zeggen dat die dik ok zijn, maar mij is toch vooral het ietwat bevreemdende/grappige accent van deze boys opgevallen, want blijkbaar had ik van dat refrein geen letter begrepen!

Al benieuwd naar de volgende single? Wij bij Belmodo.tv weten uiteraard al welke deze sympathieke aussies kiezen! Ik zal niets verklappen, enkel dat het begint met 'We' en eindigt op 'Are The People'... ;o)

empire_01

page loaded