Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

CHANEL’s Mobile Art stopt ermee

Door Tiany op 22.12.2008

Karl Lagerfelds Chanel, trekt sinds begin maart van dit jaar de wereld rond met de 'Mobile Art' expositie. Na de modewereld wou Mr. Chanel de kunstwereld veroveren en die droom zou hij de komende 2 jaar met zijn Chanel museum waarmaken. Zeg wel, zou...want het rondreizend museum heeft de deuren nu al moeten sluiten wegens..., jawel té duur. Ai, onze vijand Mister economische crisis is echt wel overal, denken we dan... 

chanelmobiel_220x198mobileartchanel

In 'Mobile Art' stelde Chanel een 20-tal kunstwerken van internationale artiesten, waaronder een werk van de Belg Wim Delvoye, tentoon. Stuk voor stuk topart geïnspireerde werken met een duidelijke verwijzing naar de legendarische Chanel 'quilted bag'.

chanelmobile_art_220x198

Het Chanel paviljoen zou nog tot en met 2010 rondtrekken. Het hield eerder al halt in Hong Kong en ToKyo maar het mobiel museum bleef al, na nog geen jaar reizen, steken in New York. Londen, Moskou en Parijs zullen bijgevolg 'Mobile Art' nooit te zien krijgen...

page loaded