Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Spullenhulp kunst

Door Tiany op 19.11.2008

Spullenhulp houdt van creativiteit en van de strijd tegen armoede (uiteraard) en daarom zijn de zogenaamde kledingscontainers van Spullenhulp bijna niet weg te denken uit het straatbeeld. Om armoede nog meer uit het straatbeeld te helpen wil Spullenhulp haar inzamelcapaciteit vergroten en dat hebben ze gedaan door extra textielbakken in te schakelen, maar zoals ik al eerder zei houdt Spullenhulp ook van creativiteit en daarom werden deze bakken onder handen genomen door jonge "urban art" kunstenaars. Het hele project kreeg de naam "Nieuw Kleedje" mee en het resultaat is echt opvallend leuk en kleurrijk en zal Spullenhulp ongetwijfeld meer in de kijker plaatsen...vanaf vrijdag 21 november kan je de creaties bewonderen tijdens een vernissage in Gallery Montana vanaf 19u (Magdalenasteenweg 19 - 1000 Brussel). En bvanaf vrijdag 28 november worden de containers in de Brusselse binnenstad geplaatst en kan je ze tijdens een parcours nauwkeurig bekijken en uiteraard graag ook vullen met kledij die je niet meer gebruikt ;o)

spullenhulp_01spullenhulp_02

page loaded