Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Lazy saturday tip : Modemuseum Hasselt

Door Angelique op 28.10.2008

Als je zaterdag 1 november niet weet wat gedaan want de meeste shops zijn sowieso op deze feestdag gesloten, no worries dan heeft Belmodo.tv voor jou een tip.

In het Modemuseum van Hasselt kan je naar de tentoonstelling Ten Dans Gevraagd.

Het museum herbergt een mooie expositie over outfits uit de klassieke danswereld. Je ontdekt er de originele danskostuums en ontwerpschetsen van een 35-tal producties uitgevoerd door Vlaamse en Brusselse dansgezelschappen. Om de danskostuums en ontwerpschetsen het best tot hun recht te laten komen, worden ook foto’s en films van de dansvoorstellingen getoond.

De tentoonstelling Ten Dans Gevraagd biedt een overzicht van danskostuums ontworpen door bekende en minder bekende beeldende kunstenaars, mode- en kostuumontwerpers voor producties van Vlaamse en Brusselse dansgezelschappen van 1920 tot nu. Je ontdekt er ontwerpen van internationale designers als Coco Chanel maar ook van straffe namen van eigen bodem als Martin Margiela, Walter Van Beirendonck en vele andere...

ten_dans_walter_220x400Schets van Walter Van Beirendonck voor Not Strictly Rubens

Een erg inspirerende expositie als je het ons vraagt !

Ten Dans Gevraagd loopt nog tot en met zondag 4 januari 2009.

MODEMUSEUM HASSELT
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt
www.modemuseumhasselt.be

page loaded