Fashion Weeks

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

LFW: Mulberry, Acne & Matthew Williamson

Door Karen op 21.02.2012

It's thé time to get jolly want vandaag hebben we enorm grote fashion names voor jullie klaar staan. Wat dacht je van Mulberry, Acne, Vivienne Westwood Red Label en Matthew Williamson? Je mag dan nu uitzinnig beginnen krijsen.

Mulberry

Emma Hill Joins werd in 2009 creatief directeur bij Mulberry en boekte sindsdien het ene succes na het andere. Zo won Mulberry in 2010 de Designer Brand of the Year Award tijdens de British Fashion Awards en laat ons vooral de prachtige Alexa (vernoemd naar stijlicoon Alexa Chung), aka de tas die de gehele modewereld aan het watertanden bracht, niet vergeten.

Slechts enkele uren voor de voorstelling van hun FW2012-2013 collectie pakte Mulberry opnieuw uit met een klepper van formaat en stelde het label zijn gloednieuwe Del Rey bag voor aan het publiek. Deze tas draagt, overduidelijk, de naam van girl du jour, zangeres Lana Del Rey en wij zijn alvast heel benieuwd of dit exemplaar even wanted zal zijn als de Alexa! 

"I love Lana's nostalgic references to bygone glamour and the fact that her look is retrospective yet so modern. This inspired us to create a bag that was timeless, refined and elegant, yet with a beautiful practicality that would suit any woman." -Emma Hill, creatief directeur van Mulberry- 

Door al deze commotie zouden we bijna vergeten dat Mulberry diezelfde dag ook haar FW2012-2013 collectie showde. Not!

Emma Hill vond dit keer inspiratie bij Maurice Sendaks boek 'Where The Wild Things Are' en Tim Walkers film 'The Lost Explorer'. And indeed, wild it was! Luxueus bont, opvallende prints, verschillende laagjes & texturen en een zalig palet aan herfstkleuren.

Ook de Alexa en Lily tas waren van de partij maar de absolute leading role was of course weggelegd voor... de Del Rey! Speciaal voor de gelegenheid uitgedost in sparkly blue embossed croc en gold snake print. Pretty!


The Del Rey: in verschillende tinten verkrijgbaar vanaf mei 2012. Welke is jouw favoriet?


Front row @ Mulberry: Laura Carmichael, Michelle Dockery, Michelle Williams, Elizabeth Olsen & nieuwe Mulberry it-girl Lana Del Rey.

"I love the design, a perfect mix between old school Hollywood and contemporary style. It's an honour that such a classic and prestigious brand would name a bag after me!" -Lana Del Rey-

Acne

Acne veroverde wereldwijde naam en faam dankzij haar karakteristieke red-stitched jeans. Maar de dagen dat het label enkel gezien werd als een denim brand zijn voorgoed voorbij. Acne is playing with the big boys now en als je het ons vraagt, they're in it for the long run

Voor zijn FW2012-2013 collectie vond creatief directeur Jonny Johansson inspiratie bij 3 body-obsessed artiesten: fotograaf André Kertész, beeldhouwer Hans Bellmer en schilder Hanneline RØgeberg.

Dit leidde tot een opvallende, tikje vreemde collectie waarin oversized jassen & truien, brede corset like riemen en glanzende lederen items de bovenhand namen. Het kleurenpalet werd op haar beurt gedomineerd door wijnrood, flashy oranje en pikzwart, gemixt met zachte pasteltinten

"Fashion is the best form of self-expression. We like to design pieces that together form the coolest wardrobe, but is ultimately wearable. It becomes one way of thinking as individual pieces, but together creates a strong, modern and considered statement." -Jonny Johansson, creatief directeur van Acne-

Vivienne Westwood Red Label

De Britse Vivienne Westwood leidde een eerder onopvallend bestaan als brave huismoeder en onderwijzeres tot ze Malcolm McLaren tegen het lijf liep. In a blink of an eye had Westwood zich een nieuw wit stekelkapsel aangemeten, kuste ze haar hubby vaarwel en opende ze samen met McLaren een rock 'n' roll-kledingwinkel. Niet lang daarna kroop ze zelf achter de naaimachine en groeide dankzij haar ophefmakende stukken uit tot dé ontwerpster van het punktijdperk.

McLaren is inmiddels al lang out of the picture maar Westwood is dankzij haar Punkature (punk + couture) succesvoller dan ooit. Hulde! 

De roodharige ontwerpster weet als geen ander hoe je de pronkzucht van eeuwenoude kostuums in een modern kleedje steekt en liet zich ditmaal vooral beïnvloeden door menswear-inspired pieces

Denk: geruite jasjes, broeken & rokken, lederen jackets, pretty capes en gleufhoeden met kleurrijke linten. Dit alles werd gemixt met tal van girly elementen zoals kniekousen, bloemmotieven, layered dresses, strikken en etnisch getinte prints. 

Matthew Williamson

Matthew Williamson mag dit jaar 15 kaarsjes uitblazen en zal dit later on vieren met 2 exciting projects en enkele interessante samenwerkingen. Wij kijken er alvast naar uit, al zijn we pour le moment nog nét iets te druk bezig met het bewonderen van de nieuwe FW2012-2013 collectie want die is drop dead gorgeous!  

Als je Matthew Williamson zegt, dan kan je er zeker van zijn dat je getrakteerd zal worden op een flinke portie kleur, prints en sequin embroideries. Dat was dit keer niet anders: prachtige futuristische sequins rokken, dramatische patronen en een uitgebreid kleurenpalet dat gaat van ijsblauwe & kakigroene tot warm oranje & wijnrode tinten. 

Of deze collectie je komend najaar lekker warm zal houden, is nog maar de vraag. But hey! Wie denkt er nog aan de koude als je van top tot teen gekleed gaat in Williamson!? 

Alvast een heel gelukkige verjaardag Matthew Williamson! Dat er nog eens 15 prachtige, fashionable jaren mogen volgen! 

"The Matthew Williamson woman is feminine and sexy, fun and free-spirited, with a laid-back approach to glamour." -Matthew Williamson-

In the name of fashion: tot morgen voor nog meer LFW nieuws!

Foto's: www.londonfashionweek.co.uk