Fashion Weeks

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

LFW: House of Holland, Moschino Cheap And Chic & Sister by Sibling

Door Karen op 20.02.2012

It's hotter than hot. It's more happening than ever. And I soooooooo wish I was there. Londen Fashion Week baby! 

Ik troost me met de gedachte dat alles nauwgezet in de gaten houden op het web en zoveel mogelijk live shows meepikken the next best thing is, besides front row alles meemaken. 

Daarom op today's fashion menu: House of Holland, Aquascutum, Sister by Sibling en Moschino Cheap and Chic. Smakelijk!

House of Holland

Het najaar een sombere periode waar enkel donkere tinten op hun plaats zijn? Think again! Als het van Henry Holland afhangt gaan we deze FW2012-2013 allemaal heerlijk kleurrijk door het leven. Geef hem maar eens ongelijk!  

Waar je de jonge Britse ontwerper van House of Holland van kent? Ongetwijfeld van zijn bold '80s-inspired T-shirts met opvallende catchphrases zoals 'I'll tell you who's boss, Kate Moss'. Of van zijn famous werk met topmodel Agyness Deyn. Or maybe van zijn zwart-witte/polka dot/tulle mini-jurk creatie die M.I.A., hoogzwanger at the time, droeg op de 51ste Grammy Awards

Voor zijn FW2012-2013 collectie vond Holland inspiratie bij de Tour de France, 70s sportswear en Mork&Mindy, een Amerikaanse comedyserie uit de jaren '70-'80. Het resultaat was een heerlijk pretentieloze, jeugdige lijn met felle kleuren, zigzagpatronen, lange lederen handschoenen en 'ride it'-petjes

Holland still does it the color blocking way en mixt hevig blauw, knalrood, bright paars en shocking pink dat het geen naam heeft. Alexa Chung en Pixie Geldof konden alles vanop de 1ste rij keuren en zagen dat het meer dan goed zat.

Aquascutum

Long time ago, in 1853 om precies te zijn, vond Aquascutum de allereerste waterproof kleding uit. Hun regenjas werd dan ook dé must have bij uitstek voor alle Britse ladies & gents, die kost wat kost hun stylish looks wilde beschermen. 

These days is Aquascutum uitgegroeid tot een zalig clean label met een opmerkelijk oog voor detail

Deze FW2012-2013 collectie was ontwerpster Joanna Sykes' 3de lijn voor Aquascutum en draaide volledig rond het thema 'Dressing the Powerful'. Met een duistere, gevaarlijke Tarantino-like vrouw on her mind, koos Sykes voor heel wat militaire elementen, bondage straps, clean cut items en strakke details. 

Ook het kleurenpalet was sober. Geen opvallende tinten, wel een mix van kakigroen, petroleum, zwart, wit, grijs, bruin-rood, donkerblauw en beige. 

Sister by Sibling

Het was de 1ste keer dat Sid Bryan, Joe Bates en Cozette McCreery, aka the brains behind Sister by Sibling, hun collectie op modellen toonden tijdens LFW.

Wetende dat de 3 in het verleden al samenwerkten met grote namen zoals Alexander McQueen, Giles Deacon, Galliano, Lanvin, Jonathan Saunders en Bella Freud, we're in for a treat

Cult label Sibling werd in 2008 in het leven geroepen uit het trio's enorme verlangen om knitwear voor mannen een flinke boost te geven. Hun punky interpretaties op klassieke breikleding kregen in 2011 een vrouwelijke tegenhanger met Sister by Sibling

Met bedekte gezichten en opvallende hoofdornamenten showden de modellen de FW2012-2013 collectie van Sister by Sibling, die naast opvallend kleurrijk ook memorabel macaber was. Luipaardprints waren all over the place, just like sparkling sequins en doodshoofdvormige Mickey Mouse lookalikes.

All for one and one for all!


RA raakte duidelijk geïnspireerd door de FW2012-2013 collectie van Sister by Sibling!

Moschino Cheap And Chic

Het Italiaanse modehuis Moschino bestaat naast Moschino en Love Moschino uit het pretty label Moschino Cheap And Chic. Het was tijdens LFW de beurt aan that last one om haar FW2012-2013 collectie voor te stellen en die was absolutely gorgeous!

De nieuwe collectie heet Make Up Your Life en is enerzijds een verwijzing naar euhm... make-up en anderzijds een kleurrijke aansporing om je eigen, originele kledingavontuur te beleven.

"It means mash up your clothes to find your style. And find the life you like. Times are hard, so we have to use clothes to have some fun." -designer Moschino Cheap And Chic Francesca Rubino over 'Make Up Your Life'-

On the runway zagen we stralende kleuren zoals oranje, roze, groen & geel, speelse prints met ogen, lippen & make-up in de hoofdrol, grove truien & vesten, schattige rokjes en felgekleurd bont. Dit is hoe je de jaren '50 totally 2012 maakt!

In the name of fashion: tot morgen voor nog meer LFW nieuws!

Foto's: www.londonfashionweek.co.uk