Fashion Weeks

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

NYFW: DKNY, Diane von Furstenberg & Tommy Hilfiger

Door Karen op 14.02.2012

You gotta love New York Fashion Week. Want runway shows van DKNY, Diane von Furstenberg, Tommy Hilfiger én Victoria Beckham? Allemaal op één en dezelfde dag? Daar worden wij nu eens héél erg vrolijk van!

DKNY

Hoe kan je de freezy wintermaanden in alle warmte doorkomen zonder eruit te zien als een verloren gelopen yeti? DKNY heeft het antwoord. Watch and learn!

Fan van grote, warme jassen maar not so much van de verschrikkelijk vormloze shape die daar onmiskenbaar mee gepaard gaat? Doe zoals DKNY-ontwerpster Donna Karan en combineer je favo jacket met een brede, lederen waist-hugging riem. 

Verder gespot op de DKNY catwalk: zwart, zwart en nog eens zwart combined with een stevige portie leder, prachtige zwart-wit combinaties, bloemenprints en transparante stoffen. Helemaal DKNY, helemaal gorgeous as hell

Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg weet als geen ander what women wantOpvallende kleuren zoals mosterdgeel, fluogroen, wijnrood en shocking pink werden harmonisch afgewisseld met prachtige prints, elegante jumpsuits en breathtaking little black dresses.

Naturellement mocht ook de iconische wikkeljurk niet ontbreken. Die dook voor het 1st op in 1972 en stond symbool voor the New Woman, die er op en top vrouwelijk uitzag maar wel sans-gêne haar mannetje stond binnen de overpowering mannenwereld. 

Als je zegt Diane von Furstenberg, dan zeg je prints. Punt! Ditmaal ging de roodharige ontwerpster de surrealistische toer op, as inhandafdrukken op een zwarte jurk, muzieknotenkettingen en heart shaped handtassen. 

De FW2012-2013 collectie deed haar naam 'Rendezvous' alle eer aan. Bij het zien van zoveel glamoureus moois, kan ik alleen maar besluiten that it's sooooooo much fun to be a woman!

"We wanted to be very seductive. And seduction led to 'rendezvous' which is a meeting with expectation and mystery. The idea is to glorify the woman and make her sexy and proud of her body. There are some dresses that are very tight, with big coats -so you go to the rendezvous and you are not quite sure. You are wrapped into the coat, and you may or may not take it off..." -Diane von Furstenberg-

Tommy Hilfiger

In zijn 'Town and Country' collectie liet Tommy Hilfiger moeiteloos preppy girls, sierlijke jockeys en fiere jagers in elkaar overvloeien. Een niet zo voor de hand liggende mix van zowel sportieve als klassieke elementen, voor de classy lady die sans problème van de jachtclub naar Park Avenue trippelt.

De houndstooth-ruit onderging een moderne make-over, zijden jurken waren bezaaid met mannelijk getinte kabelmotieven en de beroemde trenchcoat werd in een militair jasje gestoken. Voeg daarbij Tommy's remarkable eye voor precisie and you're up for de ultieme upperclass experience

Victoria Beckham

"I'm not pregnant anymore! These are the dresses I want to wear now" -Victoria Beckham-

Of de babyboom ten huize Beckham ten einde is nu Victoria na 3 jongens finally het leven schonk aan een schattig dochtertje, blijft nog de vraag. Wat we wél met zekerheid kunnen zeggen is dat Miss Beckham haar ultraslanke figuur in no time terug had én dat ze goed bezig is op fashion front. Héél goed bezig zelfs! 

Victoria Beckham's FW2012-2013 collectie was een staaltje van pure elegantie en vrouwelijkheid. Nauw aansluitende jurken in mosgroene, roestbruine en oranjerode tinten, fijne kraagjes, spannende kokerrokken en smalle riempjes vormden de rode draad doorheen de show. 

Maar dé absolute eye catcher van het defilé was ongetwijfeld de Harper-tas, een schooltasachtige bag, vernoemd naar Victoria's 7 maand oude dochtertje. De tas is gemaakt uit suède, heeft twee grote zakken en een gouden sluiting en is verkrijgbaar in donkerbruin, donkergroen en beige

Opvallend was het gebrek aan lange avondjurken in Victoria's collectie. Rumour has it dat ze aan something very exclusive werkt voor de avond der avonden in Hollywood...the Oscars baby! Spannend!  

In the name of fashion: tot morgen voor nog meer NYFW nieuws!

Foto's: style.com