Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 ways to survive winter

Door Koen op 10.01.2015

Baby, it’s cold outside.... Het doet veel met een mens, die koude dagen. Dit is niet enkel zichtbaar qua kledij maar ook je vertrouwde beauty routine heeft een aanpassing nodig. Vandaar dat ik jou 5 handige tips geef zodat je met verve de winter doorkomt!

Huid

Heel belangrijk is je tere velletje. In de zomer is het bij wijze van spreken genoeg om jezelf te beschermen tegen het zonlicht en een goeie dagcrème te hanteren maar tijdens the chilly season vergt alles wat meer onderhoud.

Allereerst raad ik je aan om de sunscreen niet te ver weg te stoppen want ook de winterzon kan schadelijk zijn. Met Soleil Divine Anti-Ageing Face Suncare bestrijd je alle neveneffecten van sunlight. Daarnaast gebruik je Intense Moisture Rescue Creme van Caudalie. Deze zorgt ervoor dat je huid de constante wisseling tussen warm en koud aankan. 

Handen

Les mains onderhoud je best met sanitisers. Zorg ervoor dat de antibacteriële gel alcohol- en zeepvrij is zoals die van Soapopular (Kruidvat), want dit zijn namelijk de bestanddelen die ervoor zorgen dat het vocht uit je handen wegtrekt. 

Mocht je toch opteren voor handzeep kies dan voor Dettol handzeep met hydraterende bouwstenen (Kruidvat) zodat je tijdens het wassen je handen with care behandelt. Als je handen weer spic and span zijn, wrijf ze dan meteen in met handcrème van l'Occitane and you’re good to go!

Haar

Long hot showers zijn zo verleidelijk en als het killig is buiten zeker. Toch heeft dit een groot effect op je haar. Door weer en wind, met of zonder muts, het zijn geen hoogdagen voor je weelderige lokken.

Als je toch niet kan weerstaan aan een hete douche, hou ‘m dan kort. Besteed ook wat extra aandacht aan je haarpunten want deze breken in deze periode nog makkelijker af. De Total Repair 5 masker- en conditioner van Elsève zijn geen overbodige luxe!

Hydrateren

Zoals previously said is hydrateren je beste vriend. Het is de voeding waar je hele lijf op teert en wordt te dikwijls vergeten. Ik las ergens dat het nooit scientifically proven is dat je 8 glazen water per dag moet drinken maar ik ben een firm believer dat het wel degelijk nut heeft.

Tijdens m’n werkuren zorg ik ervoor dat er een grote kan binnen handbereik is zodat ik de hele dag door water drink. Ik merk het echt als ik een dag te weinig water heb gedronken en het is the best advice die ik je kan geven. 

Honing

Last but not least, a little sweetness goes a long way. Natural sweetness, that is. Honing is een heerlijk gouden goedje dat wonderen doet. Je kan het combineren met suiker, olijfolie en citroensap zodat je een heerlijke scrub creëert, a spoon a day keeps the doctor away en Cleopatra gebruikte het als badolie!

Ook voor je lippen is het uiterst doeltreffend, zolang je het kan weerstaan om het eraf te likken natuurlijk ...

Met medewerking van Laura De Beir.

page loaded