Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Easy peasy Halloween nail art

Door Lien op 30.10.2014

Wat carnaval is voor de Oilsjteneers, is Halloween voor de fashion crowd: het moment bij uitstek om, na maandenlange voorbereiding, eens echt all out te gaan. Kattenoortjes? Oké! Zwarte lipstick? Voor 1 keer helemaal Delhaize-proof! Wij hebben er al helemaal zin in, zie!

1. Vampire madness


© Starfish on the beach.

Dit heb je nodig: tandenstokertjes & nagellak in beige, zwart, bruin, rood en wit.

Stap 1. Lak je nagels helemaal beige. Kies dan ook voor een goed dekkende nagellak!

Stap 2. Teken met behulp van een tandenstokertje het zwarte haar van de vampier. Opletten geblazen, want deze stap moet mooi strak!

Stap 3. Hallo'kes, tijd voor oogjes! Stop je tandenstoker diep in de witte nagellak, zodat je 'n iets dikkere druppel op je nagel kan laten vallen. De iris doe je dan weer klein maar fijn. Peek-a-boo!

Stap 4. Afwerking troef, en een vaste hand is bij deze stap jouw beste vriend. Voeg neus, mond en 2 hoektanden toe! Is dit gelukt? Geef je vampier dan als ultieme finishing touch nog wenkbrauwen mee. Evil!

2. Splash of blood


© Prettygossip.com.

Dit heb je nodig: plakband, een rietje, een wattenstaafje met veel nagellakremover & nagellak in rood en wit.

Stap 1. Lak al je nagels helemaal wit en laat je nagellak goed drogen. Tip: een goeie, dekkende witte nagellak vind je o.a. bij Sinful Colors!

Stap 2. Plak het vel naast je nagels af met plakband. Dit hoeft niet superprecies, maar hoe grondiger je deze stap uitvoert, hoe minder 'opkuiswerk' je hebt achteraf ...

Stap 3. Dop je rietje in een grote druppel bloedrode nagellak.

Stap 4. Blazen, blazen, blazen maar! Hoe lang en hoe intensief, dat hangt volledig af van het eindresultaat dat jij wilt natuurlijk.

Stap 5. Wacht tot de nagellak goed droog is, en trek dan voorzichtig de plakband van je vingers. Verwijder eventuele verdwaalde spatjes met je wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover.

3. Pompoentje voor mij


© One Nail to Rule Them All.

Dit heb je nodig: 3 fijne penseeltjes & nagellak in beige (of zwart als achtergrond), fel oranje, pasteloranje, donkerbruin en groen.

Stap 1. Lak je nagels volledig in beige. Wie de look liever iets griezeliger ziet, kan bijvoorbeeld ook voor zwart kiezen. Brr!

Stap 2. Pompoen time! Gebruik je felle oranje nagellak om een halve cirkel op je nagels te lakken.

Stap 3. Met pasteloranje teken je nu streepjes op de pompoen, die uiteindelijk de groeven van een pompoen zullen voorstellen.

Stap 4 + 5. Een steeltje teken je makkelijk met een fijn penseel en donkerbruine nagellak, en hetzelfde doe je voor het blaadje, maar dan, duh, met groen! Lekker simpel!

Stap 6. Nog een topcoat, en klaar is kees! Psst .. Wil je het liever wat gevaarlijker? Dan kan je je pompoen met zwarte nagellak nog boze oogjes en een griezelgrijns geven!

4. Frrrrrankenstein


© Starfish on the beach.

Dit heb je nodig: een vaste hand, tandenstokertjes of een fijn penseel & nagellak in groen, wit en zwart.

Stap 1. Het begint hier al routine te worden, maar lak als 1ste stap je nagels volledig in dezelfde kleur, dit keer groen.

Stap 2. Teken in de vorm van kleine, zwarte driehoekjes het haar van Frankenstein. Dit kan je met zo'n nail art pennetje, of voor de doorgewinterde DIY-ers: met een tandenstoker.

Stap 3. Net als bij de vampier van voorbeeld 1, teken je de oogjes van Frankenstein met behulp van een tandenstoker. 4 bolletjes en hup se, daar is al een gezichtje!

Stap 4. Frankenstein zou Frankenstein natuurlijk niet zijn zonder neus en mond. Teken ze er daarom bij met een tandenstokertje. Om het echt echt af te maken, kan je jouw Frankenstein nog een litteken meegeven op zijn voorhoofd.

5. Echt, echt, écht griezelig (a.k.a. niet fashionable, wel heel erg Halloween)


© Helen Torsgarden.

Dit heb je nodig: een set valse nagels, een nagelschaartje, een tandenstoker, een waaierborstel of eventueel een watje & nagellak in geel, gifgroen, grijs-beige en wijnrood.

Stap 1+2. Knip tandjes uit de valse nagels (hoe wilder, hoe beter), en lak de nagels nadien in grijs-beige.

Stap 3+4. Mix de gele met de gifgroene nagellak en dep je nieuwe kleurtje voorzichtjes op je nagels met behulp van een waaierborstel of een watje.

Stap 5. Met een tandenstokertje kan je wat krasjes maken terwijl de nagellak nog nat is. Extra creepy!

Stap 6. Neem er nu je wijnrode nagellak bij, en dep deze op de tandjes die je in de nagels had geknipt. Bloody ...

Stap 7+8. Afwerken doe je door je handen vuil te maken met zwarte oogschaduw. De echte finishing touch krijg je door over je vingers te gaan met een oud mascaraborsteltje.

Maar met zo'n creepy nagels, maak je je outfit dan wel extra fashionable, is dat afgesproken? ...

Now go out there & creep on, mijn favoriete Halloweenies! Yiiiihaaaa ...

page loaded