Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Beauty trend: the faux half-shaved head

Door Astrid op 25.08.2014

Remember Natalie Dormer’s badass hairdo op de laatste SAG awards? Haar half-shaved coupe was de blikvanger van de avond en is trouwens de ideale manier om je favoriete ear cuff te showen.

Ben jij toch niet zo’n durver als het op je lange lokken aankomt? Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing en kan jij thuis gewoon zelf aan de slag met deze look ... zonder dat je de helft van je hoofd hoeft af te scheren!


The real deal and the fake undercut: Natalie Dormer & Sophie Turner @ Comic-con.

The fake side shave

Natuurlijk durft Rihanna alles met haar haren en vinden we dat geweldig. Alleen vergeet je soms dat voor haar altijd een legertje hairdressers klaarstaat. Maandag rood, woensdag kort en lange beach waves voor een coole weekend look, allemaal geen probleem.

Maar als jij plots beslist om de helft van je hoofd te scheren moet je wel 100% zeker zijn! Van een complete set extensions kan je immers al een mooie handtas kopen om het even in fashion lingo uit te drukken.

Knippen en kleuren tot daar aan toe, maar the half-shaved head trend laat ik toch liever aan mij voorbijgaan. No worries, want de meeste celebs zijn daar precies ook niet zo happig op.

Al gespot met een faux half-shaved head zijn o.a. Kristen Stewart, Jessica Alba, Cara Delevingne, Khloe Kardashian en zelfs Jennifer Aniston.

DIY

Deze look zelf creëren is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt zijn enkele basic hairtools en – ja toch wel – wat engelengeduld.

Met enkele cornrows is dit klusje zo gepiept. Hoeveel je er precies zelf maakt, hangt af van de look die je wil en van de dikte van je haren. Ik vind 1 vlecht persoonlijk het mooist, maar ik weet zeker dat mijn haar te zwaar is to pull of that look voor een volledige avond #sadsmileyface.

Ben je zelf niet zo’n held in vlechten, zoek je dan een goede buddy of vraag – zoals wel vaker voor zulke dingen – hulp aan la mama. Want vlechten is natuurlijk 1 ding, deze ingevlochten exemplaren dienen zo dicht mogelijk tegen je hoofdhuid zitten en moeten (sorry) zo strak mogelijk zitten.

Is het resultaat net iets messier dan gepland? Geen probleem, dat maakt je kapsel dubbel zo cool.

Hieronder spot je alvast een tutorial van Bobby Glam. Let wel op dat je elastiekjes of bobby pins gebruikt in dezelfde kleur als je haar!

Have fun!
Foto’s © Grazia UK, Bobby Glam & Pinterest

page loaded