Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

DIY: cute hair roll

Door Loes op 16.05.2014

Heb jij ook vaak last van een bad hair day? Yup, hier zit er nog zo eentje. Wanneer ik net even te hevig gedroomd heb of te lui was om mijn haren te drogen de dag voordien: tadadaaaadaaa. Wakker worden met manen als Mufasa is voor mij helaas geen uitzondering.

Toen heb ik mezelf een heel simpel kapsel aangeleerd zodat mijn weerbarstige lokken weer een beetje in bedwang worden gehouden: een hair roll met behulp van een sjaaltje. Mensen bleven maar vragen hoe ik die rol in mijn haar maakte, terwijl het super simpel is. Het is makkelijk en klaar binnen de  minuut, pinky swear. Ideaal voor langslapers die met een chronometer in de badkamer moeten staan dus. Yes, ik spreek ook voor mezelf.

What do you need?

Een sjaaltje en je eigen hoofd. That's it.

1. Het sjaaltje

In principe is ieder sjaaltje geschikt, zolang het maar lang genoeg is om rond je hoofd te knopen. Ik kies er altijd eentje dat matcht bij mijn haarkleur of kleding. Let op de lengte: is je sjaaltje heel lang, zal je het misschien 2x rond je hoofd moeten slaan. Is hij maar net lang genoeg? Dan wordt een strik maken moeilijk.

Tip: ben je ook verslaafd aan sjaaltjes? Houd dan de 1-eurodagen bij de tweedehandswinkels Think Twice in het oog. Hier scoor ik altijd mijn exemplaren voor € 1,- per stuk. Zo heb je al snel een volledige verzameling. Lees: bij iedere outfit een bijpassend sjaaltje, just in case ...

2. Het ideale sjaaltje gevonden?

Dan Moet je het heel easy peasy rond je hoofd knopen. Ik kies meestal voor de Minnie Mouse variant en maak een strik. Maar je kan ook kiezen voor een knoop en de uiteindes gewoon weer onder je sjaaltje verstoppen. 

Knoop het sjaaltje stevig vast, anders zit je rol straks te los en stort hij gemakkelijk in. 

3. Let’s roll ...


Nu neem je de uiteindes van je haar en vouw je ze heel simpel achter het sjaaltje. Je zal zien dat je haren heel makkelijk achter het sjaaltje blijven zitten. 

4. Dun haar?

Mijn haar is helaas heel broos en stug van het ontkleuren. 1 voordeel daaraan? Het blijft heel makkelijk op zijn plaats zitten, zelfs zonder haarlak. Is jouw haar super zacht en dun? Ohhh lucky you, maar gebruik dan enkele speldjes en een beetje haarlak om het op zijn plaats te houden achter het sjaaltje.

5. Spice it up

Moet je naar een bruiloft of heb je gewoon zin in een uitbundig kapsel? Plaats dan nog wat bloemen of speldjes in je rol vanachter. Je bent in no time een engeltje in de maak.

6. Speciale haaraccessoires voor de hair roll

Bij Claire’s botste ik op een haaraccessoire speciaal gemaakt voor deze hairdo. Houd je niet zo van sjaaltjes? Dan zijn deze tools misschien iets voor jou! 

page loaded