Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pink marble nails? Let’s do this!

Door Loes op 15.04.2014

Nu de zon zo vrolijk op onze snoet schijnt, wil ik alleen nog maar zoete kleurtjes op mijn nagels. Pink, pink en nog eens pink puhlease! Ijsjesroze, suikerspinroze of kauwgomballenroze, het is mij eender. Als het maar roze is! Gelukkig ben ik voor geen experimentje verlegen want roze … is ook zo roze.

Een accentnagel? Yessir! Marmerpatroon? Yep. En in unicorn kleuren, als het even kan? 3 x ja en we hebben een winner! Nu nog eventjes uitleggen hoe je dit zelf kan toveren op je nagels.

Wat heb je nodig?

  • 2 kleuren nagellak die je zelf mooi vindt samen
  • Een topcoat (eventueel een matte)
  • Een glas water
  • Tandenstokers
  • Plakband (eventueel een schaar)
  • Nagellakremover
  • Wattenstaafjes

Let’s get started.

Kies de nagel waar je graag het accent op legt. Lak vervolgens al je nagels in jouw gekozen basiskleur (pink, duh!). Voor de accentnagel is 1 laagje genoeg, al de andere nagels geef je meerdere lagen tot de nagellak egaal dekt.

Marmerpatroon



 

Nu ga je als het ware het marmerpatroon in jouw glas water creëren. Druppel met je nagellak in het water zodat er kringen ontstaan. Druppel dan met de andere kleur er binnenin zodat je een patroon krijgt van steeds kleiner wordende cirkels.

Hoe meer cirkels je hebt, hoe meer schakeringen je straks op je nagel hebt. Probeer een beetje in te schatten hoe groot je cirkels moeten zijn. Maak je te grote cirkels, verspil je onnodige nagellak.

Nu heb je een mooi patroon van cirkels, but that’s still quite boring. Als je met je tandenstoker doorheen de cirkels glijdt, ontstaat er plots een interessant marmerpatroon. This will look good on you, don’t ya think!

Niet te veel knoeien

Om ervoor te zorgen dat je niet tot aan je ellebogen in de nagellak zit (bij wijze van spreken) plak je best je vinger een beetje af met plakband. Zo verwijder je de restjes makkelijk.

Dip-dip

Nu moet je enkel nog je accentvinger met de bovenkant van je nagel dippen in het patroon dat je gemaakt in het water. Wacht niet te lang, de nagellak stolt redelijk snel op het water en zal een kleverig tapijtje worden. Yep, uiteraard had ik dit probleem. Snel handelen en kort dippen is de boodschap!

Tadadaaaaa

Nu vooral heeeeeeel geduldig zijn en er even niet aanzitten. Er zit nu een behoorlijke kwak nagellak op je vingernagel, dus geef het rustig de tijd om te drogen. Tik tak tik tak tik tak…

Droog?

Zeker dat het droog is? Een tip van deze onhandige harry: voel met je lippen of de nagellak helemaal hard is. Mocht hij nog niet droog zijn, laat je in ieder geval geen sporen of blutsen na.

Verwijder het plakbandje en de restjes langs je nagel nog met een wattenstaafje met een beetje nagellakremover.

Ready?

Breng dan over al je nagels nog een topcoat aan zodat ze extra beschermd zijn. Ik heb gekozen voor een matte topcoat maar deze DIY is zeker ook heel mooi met een glanzende laagje.

Wil je de marmerprint op iedere nagel? Maak dan steeds opnieuw een patroon in je glas water. Zoals ik al eerder zei, droogt het vrij snel op en zal het niet meer werken. Een klein beetje engelengeduld is dus wel aan te raden als je helemaal all the way gaat. Good luck ladies!

page loaded