Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Focus on the eyes: The basics

Door Angelique op 22.01.2014

Er komt bij het opmaken van je ogen heel wat kijken. Een 1ste stap is het kiezen van de juiste producten. Daarna kies je de look die je wil en vervolgens kan het aanbrengen beginnen.

Aanbrengen kan met slechts 3 essentials: oogschaduw, oogpotlood en mascara.

Je gebruikt best een penseel of kwast om de producten precies te kunnen aanbrengen. Kruidvat heeft een professioneel en budgetvriendelijk aanbod.

De eyelinerkwast en oogschaduwkwasten kosten elk € 2,99. Het is aangeraden de kwasten minimaal 1 keer per week te reinigen. Dat kan perfect met hun kwastenreiniger die € 2,99 kost.

Je begint met de oogschaduw. Gewoonlijk breng je 2 kleuren aan. Je begint met de lichtste kleur, die breng je aan over heel het ooglid. De meer donkere kleur breng je aan op de buitenkant van je ooglid. Daarna blend je de twee voorzichtig. Let ook op dat je jouw oogschaduw niet te hoog aanbrengt om het drag queen effect te vermijden.

1. De oogschaduw van Annayaké is er in 6 kleuren. € 24,80 op Parfuma.

2. Duo Eye Shadow van Rituals kan zowel met een droog als vochtig penseel aangebracht worden. € 19,50 bij Rituals.

3. All about Shadow van Clinique heeft een zachte textuur en is huidverzorgend. € 27,40 bij Clinique.

4. Quattro Eye Shadow van Gosh blend heel eenvoudig. € 10,99 exclusief bij Kruidvat.

In de 2de stap breng je het oogpotlood aan. Aan de bovenkant gebruik je hem over het volledige ooglid, net boven de wimperrand. Onderaan breng je hem enkel aan de buitenkant aan, net onder de wimperrand.

1. In de collectie Cocktail van Germaine de Capuccini kan je een potlood vinden die ook geschikt is voor gevoelige ogen. € 13,60 in bepaalde schoonheidsinstituten.

2. Voor zwoele, tropische ogen kan je aan de slag met deze oogpotloden van Max Factor. € 8,99 bij Kruidvat.

3. Het jonge, Belgische label Les Couleurs de Noir heeft mechanische oogpotloden die beschikbaar zijn bij de apotheek. € 12,30.

4. De eyeliner van M.A.C is waterproof en blijft tot 12u zitten. € 20,- bij M.A.C.

Een 3de en laatste stap is de mascara. Je kan hem best aanbrengen terwijl je in de spiegel kijkt. Je kan naar keuze de bovenste en/of onderste wimpers kleuren. Voor een open blik breng je de mascara het best op allebei de kanten aan.

1. De Twist Up The Volume mascara van Bourjois heeft een technisch snufje. In de 1ste positie breng je de mascara gelijkmatig aan. Wanneer je aan de dop draait, krijg je de 2de positie. Hiermee kan je volume zonder klontertjes bekomen. € 16,- bij Douglas.

2. Hypnôse Drama van Lancôme zorgt voor een intense expressie in de ogen. € 31,- bij ICI Paris XL.

3. Dé mascara die een megavolume kan creëren is Miss Manga van L'Oréal. € 13,99 bij Kruidvat.

4. De Lash Extender van Perla Bella is niet echt een mascara. Je moet hem gebruiken na een 1ste laag mascara die nog nat is. Nadat je dat gedaan hebt, breng je nog een 2de laag mascara aan om ultra lange wimpers te creëren. € 25,- bij Perla Bella.

5. Darling Lashes van Gosh separeert en verlengt de wimpers. Exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 10,99.

En dan nu, aan de slag! Veel succes ermee!

Topfoto © Max Factor

Met medewerking van Fran Labarque.

page loaded