Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

DIY: 5x mooie nagels voor kerst

Door Lien op 22.12.2013

Ahhhhhh Kerstmis … Hét moment bij uitstek om je uit te dossen in wat misschien wel de lelijkste kleurencombinatie ter wereld mag genoemd worden: it’s red & green ‘o clock baby! Je outfit ligt misschien nu wel al zorgvuldig klaar, maar je bent hopelijk toch ook je nagels niet vergeten, he …?

If you did, dan is er nog geen reden tot paniek want wij hebben speciaal voor jou (wij zijn toch echt menslievend) het hele intergalactische web afgeschuimd om de leukste, makkelijkste en meest Christmassy nageltutorials uit te zoeken! Gelukzakje ...

1. Abstracte kerstboom


Tutorial via Pinterest

1. Lak je nagels in een mooi effen kleurtje. Als nude niet zo jouw ding is, kan je natuurlijk ook je eigen lievelingskleuren in de plaats nemen. Spreekt voor zich. Yeah!

2-3. Gebruik een tandenstoker om heel fijne stipjes te maken, in de vorm van een driehoek. Je kan hier kiezen voor een traditionele look (rood-groen) of je kan het ook wat meer classy houden en voor een subtielere kerstboom gaan in metallic tinten.

4. Werk af met een laagje doorzichtige nagellak voor een goede hold wanneer je al die pakjes als gek begint open te scheuren! Fool proof!

2. Let it snow


Tutorial © thebeautydepartment

1. Begin met een mooie, donkere basecoat (b). Deze is van het merk TENOVERTEN en shop je voor $18,- bij Sephora.

2. Over de donkere basislaag maak je sneeuwvlokjes. Dat kan heel makkelijk met een wit glitternagellakje (a) zoals deze van E.L.F. (online te koop voor slechts $ 2,-!). Als je geen goeie nagellak kan vinden, kan je ook altijd met een tandenstoker en een dekkende, witte nagellak het sneeuw-effect creëeren.

3. Een doorzichtige topcoat, what else! Ik heb zo’n stiekem gevoel dat we dat hier nog wel vaker gaan horen… Hmmm.

3. Kersttruien-tijd!


Tutorial via © Asos Marketplace

1. Voor deze look start je met een opvallende basiskleur. Voor kerst is rood eigenlijk echt wel ideaal. Vervolgens begin je aan de sneeuwmannetjes, die je heel makkelijk kan maken door gewoon een druppeltje witte nagellak op je nagel te laten vallen. (Opgelet: nadien goed laten drogen!)

2. De streepjesnagel maak je door met een tandenstoker of een heel fijn penseeltje (jà, dat mag gewoon zo’n kinder-verfborstel zijn) witte lijntjes over je nagel te trekken. Heb je niet bepaald een vaste hand? Dan kan je ook met Scotch-plakband het patroontje maken op je nagel. Vervolgens lak je daar met witte nagellak over, laat je alles goed drogen, en wanneer je de plakband weer verwijdert, komen er prachtige rode streepjes van onder tevoorschijn! (Zorg er dan wel voor dat je plakband niet te ‘straf’ is, want dan trek je je basislaag nagellak er gewoon mee af ...)

3. De sterretjes maak je het makkelijkst met een tandenstoker. Even rustig blijven en focussen is wel de boodschap!

4. De basis is gelegd, het harde werk heb je achter de rug – dan is het nu tijd voor de details, jeej! Geef de sneeuwman een hoed, oogjes en armpjes met behulp van –alweer- een tandenstoker of een fijn penseeltje en donkerbruine of zwarte nagellak. Pretty!

En wat waren we bijna vergeten …? Juist! De topcoat natuurlijk! Goed bezig!

4. Rudolph the red nooosed reindeeeer ...


Tutorial via © Pinterest

1. Lak je nagel in een mooie effen kleur, en teken dan met je bruine nagellak en een tandenstokertje of fijn penseel de contouren van Rudolph. Kleur deze vervolgens in.

2-3. Tijd voor de horentjes! Gebruik hiervoor donkerder bruin (of als je dat niet hebt, is zwart een goede plaatsvervanger). Geen zorgen als ze niet symmetrisch zijn: dat hoort  net bij de charme van sweet Little Rudolph!

4. Een neusje en de oogjes! Deze laatste maak je makkelijk door een druppeltje witte nagellak op je nagel te laten vallen, of met behulp van een wattenstaafje dat je hebt ingestreken met de nagellak.

5. Nu nog pupilletjes en BAM! Done! Voor de échte finishing touch kan je Rudolph in plaats van een bruin neusje ook een neus van rode glitternagellak geven. Ah ja … Hij heeft niet voor niets een very very shiny nooooose! (Sorry maar 't is mijn lievelingskerstliedje, had je 't al geraden?)

5. Secret Santa


Tutorial via © Pinterest

1. Een klassiek voorbeeld van 'makkelijk kan ook mooi zijn': lak je nagel in een neutrale basiskleur als babyroze of zacht-oranje. Deze kleur wordt de huidskleur van jouw Santa.

2. Zijn muts maak je door met rode nagelllak de onderkant van je nagel te lakken (of de bovenkant, 't is maar hoe jij je kerstman georiënteerd wil zien natuurlijk). Laat dit goed drogen vooraleer je overgaat naar stap 3.

3. Voor de wol op de muts van de kerstman, maak je kleine, cirkelvormige bewegingen met een goed dekkende witte nagellak over de rood-lichtroze scheidingslijn. Daarna maak je dezelfde cirkelvormige bewegingen over de tip van je nagel: dit wordt de baard.

4. De kerstman zou de kerstman natuurlijk niet zijn zonder ogen en een neus, dus neem er alvast een tandenstokertje bij en druppen maar! Je kan de neus met rode nagellak maken zoals getoond op de foto, maar indien je liever geen verkouden kerstman hebt, kan je er ook voor opteren om de neus in een iets donkerdere kleur dan zijn huidskleur te maken. Healthy Santa? Yes oh yes!

6. En nog wat extra inspiratie, gewoon, voor onderweg ...Foto’s via © Pinterest

Ziezo, nu weten we weer allemaal wat te doen deze namiddag wink. Aan de slag, hup hup!

page loaded