Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bright lips, zo doe je dat

Door Lien op 06.10.2013

Wie de streetstyle foto's van de voorbije modeweken grondig heeft bestudeerd, weet het zeker: fashion wonderland viel dit jaar massaal voor de felgekleurde lippen. Geen wonder ook, want ze fleuren elke outfit moeiteloos op en flatteren eigenlijk echt iedereen. En dat hebben ook mijn persoonlijke mode chouchous Cara en Alexa goed begrepen ... Helloooooo favoriete beautytrend van het moment!

Maar dat felle lippen zo heerlijk opvallen, heeft spijtig genoeg ook het mini-nadeel dat ze elke imperfectie in de verf zetten. And we're talking literally ... Maar geen nood Belmodo lovers, want wij overlopen samen met jou alle inside tips and tricks ... Statement mond, here we come. Ooooh yeah!

Stap 1: Prep away!

We kunnen het niet genoeg benadrukken: voorbereiding is key. Je lippen kort scrubben om ze mooi zacht en glad te maken, is dus een absolute must. Heb je geen idee hoe je zo'n operatie begint? No problemo, want het is echt supereasy ...

Je vindt bijvoorbeeld geweldige lip scrubs bij Lush en je gebruikt ze zoals je dat zou doen met een gewone body scrub. Maar je hoeft niet per sé naar je portemonnee te grabbelen, want je lippen scrubben kan ook gewoon thuis. All you need: een elektrische tandenborstel en een beetje water. Told you it was easy...

Let wel op: na je enthousiaste scrub hebben je lippen echt nood aan een goede verzorging. Kies daarom voor een lippenbalsem van goede kwaliteit, bijvoorbeeld zo'n fijn exemplaar van Eos of gewoon je goeie, ouwe vertrouwde pot Vaseline. Hoe vettiger, hoe prettiger, dat is hier absoluut ons motto!

Stap 2: Lippotlood in de aanslag


© http://www.shesaidbeauty.com

Nu je lippen zacht zijn en de lippenbalsem goed is ingetrokken, is het tijd voor lippotlood. En neehee, die flashbacks naar Anastacia in the wonderful 90's hoeven écht niet, want in the millies werkt lippotlood gewoon als primer! Je kleur houdt langer, en als bonus kan je er je mond ook supermooi mee contouren. Hoor ik daar win win?

Een lippotlood shop je in dezelfde kleur als je lipstick. Goede, langhoudende lippotloden vind je bijvoorbeeld bij M.A.C, maar ook de Velvet Touch van budgetmerk Gosh will do the trick. En heb je toch moeite met het scherp omlijnen van je lippen? Geen stress, geen paniek: met een wattenstaafje en een klein beetje make-up remover haal je je eventuele uitschieters in een mum van tijd weg.

Stap 3: The fun part, lippenstift!

Hoewel je er met je lippotlood eigenlijk zo goed als klaar uitziet, is het toch belangrijk dat je nog een laagje lipstick aanbrengt, want deze zorgt voor een mooie glans en zal de kleur pas echt laten poppen. Enige probleem waar jij nu nog mee geconfronteerd kan worden, is het kiezen van een kleur. 1st world? We love it!


© http://www.mybeautyblackbook.com

Pssst ... bij het kiezen van je kleur is het altijd handig om te onthouden dat kleuren met een blauwe ondertoon, zoals paars, je tanden witter zullen doen lijken, terwijl oranje- en koraaltinten net het omgekeerde effect hebben. 't Is maar dat je 't weet he ...

De leukste felle lippenstift shop je bij M.A.C (again), Barry M, Chanel, YSLRimmel (vooral de Kate Moss collectie is een echte aanrader) en Lime Crime. Maar wil je er echt voluit voor gaan en ben je, net als ik, eeuwen op zoek geweest naar neon lipstick? Niet lachen, maar dan raad ik je een bezoekje aan bij je dichtstbijzijnde carnavalwinkel. Life of a true beauty addict ... No shame, no game!


Foto's via Tumblr

De don'ts

  • Combineer je opvallende lippen niet met zware oogmake-up, want opvallend plus opvallend is never a good thing ... Combineer ze liever met een huidkleurige oogschaduw en een laagje mascara.
  • Lipstick op je tanden is nog zo'n absolute no-no. Gelukkig kan je deze modemisser makkelijk vermijden door even je lippen te tuiten rond je wijsvinger, en hem daarna weer uit je mond te halen. Ziezo, dodged a beauty bullet.
  • Tot slot: don't be shy! Felle lippen zijn er om mee gezien te worden, dus own je look en shine bright like a very pretty little diamond!
page loaded