Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

DIY: unicorn nails

Door Loes op 09.08.2013

Je kon in het Belmodo artikel Summer trend: Pastels al lezen dat snoepkleurtjes nog steeds helemaal hot zijn deze zomer. Lucky me met een pastelpaarse haardos! Ook je nagels kan je helemaal laten matchen met deze trend. Alle regenbogen, eenhoorns en zuurstokken in de aanslag, het is tijd voor een girly DIY!  

Toegegeven, ik ben geen pro als het aankomt op nagels lakken, maar oefening baart kunst ladies! Nu ik vakantie heb en mijn dagen slijt in de (Belgische) zon heb ik wat meer tijd om te experimenteren. Ik had op pinterest al veel ‘unicorn nails’ voorbij zien komen, dus nu was het de uitgelezen kans om de proef op de som te nemen. 

Witte nagels met gekleurde schakeringen? Piece of cake and I’ll show you how. Om te beginnen al 1 note to self: geduld is een schone deugd. Laat alles rustig drogen voor je aan de volgende stap begint, het bespaart je veel stress, nagellak en disolvant. 

1. Een witte onderlaag is de eerste stap. Je kan ook kiezen voor een gebroken kleur wit of lichtroze. De 1ste laag moet in ieder geval een lichte kleur zijn om het gewenste effect te bereiken. 

2. Verzamel enkele pastelkleurtjes die je mooi vindt als schakering op je nagels. Ik heb eens in mijn beautycase gerommeld en vond paars, muntgroen en pastelgeel.

3 Breng de kleurtjes aan op een sponsje in een vlekkenpatroon. Dep het sponsje daarna een beetje af op een stuk papier of aluminiumfolie. Zo zorg je ervoor dat er geen grote klodders nagellak worden gevormd.

4. Dep het sponsje over de witte (droge!!) nagellak heen. Kies steeds een andere kant van het sponsje per nagel.

5. Maak de randjes schoon met een oorstokje en nagellakremover. 

6. Als alles goed droog is, breng je nog een laag transparante nagellak aan. Dit egaliseert je nagel, zodat je geen sporen van de spons meer ziet, het laat je nagels extra glanzen en beschermt je manicure.

Et voila, enkel je nagels nog laten drogen in de zomerzon. Nu nog een cocktail in de hand die matcht bij je nagels en de dag kan niet meer stuk. Cheers

page loaded