Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Perfect feet

Door Astrid op 06.07.2013

Oooooh sweet summer, you’re almost there! Op die zwoele zomeravonden blijft het voorlopig nog heel even wachten, maar onze nieuwste sandalen hebben we toch al een paar keer kunnen showen. En bij prachtig schoeisel horen obviously verzorgde voetjes!

Mijn guilty pleasure is een DIY pedicure wanneer ik eens alleen thuis ben. Jij hebt wellicht je eigen routine maar omdat een tip meer of minder nooit kwaad kan, deel ik met jullie mijn beauty ritueel voor zijdezachte en propere voetjes!

Voetbadje

Ik begin mijn ritueel meestal met een voetbad. Heb je een teiltje, vul dat dan met warm water en plaats het op een handdoek voor de zetel (want smossen kan al eens gebeuren). Plaats je laptop op je schoot en kijk naar de reruns van je lievelingsserie. Oh yeah, this girl knows how to have a good time! Voeg een speciale bruisbal voor de voeten of wat olie toe aan je water voor optimaal effect.

Geen teiltje in je bezit? laat dan je bad vollopen tot je voeten net onderstaan. En wanneer het water koud wordt, laat je de warmwaterkraan gewoon nog eens lopen. Wie aan het genieten is, moet eeeecht niet op de klok letten. Vervang de laptop op je schoot misschien wel door een boek of magazine voor je eigen veiligheid!

Et voila, de perfecte voorbereiding voor het scrubben van je voeten.

Scrub away

Of je nu kiest voor een old-school puimsteen of een handige voetvijl, dit is hét belangrijkste karwijtje als het op je stappers aankomt. Wees nu eerlijk: niemand wil hielen vol kloven of eelt zien in die fabulous $ 400,- heels zien. My personal favourite is echter de peeling crème van Scholl. Dit is truly een wondermiddeltje! Geloof me, je zal niet geloven dat je voeten ooit zo zacht konden zijn.

Moisturize

Er bestaan duizend-en-één verschillende soorten crèmes die speciaal gemaakt zijn voor je voeten. Maar heel eerlijk, ik spendeer liever wat meer aan een goede facial crème dan aan moisturizer voor m’n voeten. Heb je dus geen fancy foot crème, no worries, een laagje Nivea van de blauwe pot, daar kom je ook al ver mee.

Perfect nails

Deel van mijn ritueel is steeds het vijlen en bufferen van m’n teennagels. Met behulp van een handige 4-stappen vijl krijg je gegarandeerd perfect gepolijste en egale nagels. Je ‘vijlt’ de bovenzijde van je nagels en begint met de meest grove zijde en eindigt met de kant die nagels laat glanzen like never before.

Nu zijn je voeten klaar voor de finishing touch! Ik kan me persoonlijk niet herinneren wanneer de laatste keer was dat ik géén gelakte teennagels had. Kies voor een kleurtje overal bij past want de nagellak op je tenen gaat meestal wel langer meer dan die op je vingernagels. Ik ga meestal voor klassiek rood, stijlvol zwart of flashy roze!

Foto’s via o.a. The Beauty Department, Company & It's Super Fashion

page loaded