Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

How to dye your hair purple?

Door Loes op 20.03.2013

Am I a really going to do this? – Yes. Let’s do this! - Loes van Look, stagiaire bij Belmodo

Loes is een opvallende verschijning op de redactie van Belmodo. Haar paarse haren lieten ons nogal opkijken toen ze voor het 1st binnenkwam. Vandaag legt ze jou uit hoe jij ook zo een geweldig gekleurd kapsel kan krijgen!

Loes' hair tutorial

De 1ste keer dat ik mijn haren paars verfde, zat ik met mijn ogen dichtgeknepen voor de spiegel. Yes, ik lijk misschien een daredevil, maar diep vanbinnen ben ik een echte pussy. Eerlijk is eerlijk. 

Heb jij de stap nog niet durven zetten naar een fel kleurtje in je lokken? Ik leg je stap voor stap uit hoe je dit het best aanpakt. 

Stap 1: We starten met een wist-je-datje: Haarverf in extreme kleuren pakt alleen maar op ontkleurd haar. Je haar volledig ontkleuren is dus de boodschap! Je kan dit zelf doen, maar ik raad je ten zeerste aan om dit bij een kapper te laten doen. Ontkleuring beschadigt je haar heel erg, dus je kan dit het best beperken door de professionele handen van een ervaren kapper. 

Stap 2: Je haren wassen. Je lokken moeten volledig proper zijn en je moet de kleurspoeling toch op nat haar aanbrengen. 

Stap 3: Ik gebruik de kleurtjes van La Riche Directions. Dit is een kleurspoeling in de vorm van een kleurenconditioner. Ik bestel de kleurtjes online via waxxa. Snel en goedkoop! Deze kleurtjes zijn niet permanent. Je wast ze geleidelijk uit. Dit geeft een mooi effect, want je kleur wordt bij iedere wasbeurt 1 tint lichter. Zo ga je dus van fel paars naar pastelpaars. 

Let op! Sommige kleurtjes wassen er niet zo goed uit als andere. Wil je jouw kleurtje maar voor 1 avond aanbrengen? Zoek dan even op internet of de kleur er makkelijk uitwast. Veel vrouwen gebruiken La Riche Directions en je vindt massa’s comments & tips over de verschillende kleuren.

Stap 4: Choose your colour! Ik ga altijd voor pastelpaars haar. Op het eerste zicht zou je dan best ‘Lilac’ kiezen. Dit kan je perfect doen, maar pastelkleurtjes wassen er met 2 x wassen uit. Te snel voor mij, dus ik ben overgeschakeld op de kleur ‘Violet’. 

Stap 5: Only 1 problem: De kleur ‘Violet’ is veel te donker. De kleur die ik wil, is pastelpaars en niet KNAL paars. Daarom verlicht ik de kleur door het te mengen met conditioner. Dit hoeft geen dure conditioner te zijn, want hij dient enkel om het product te verlichten van kleur. Ik meng ongeveer 100 cl conditioner met 1 koffielepel La Riche Directions. Dan zal de kleur perfect zijn voor violet hair.

Heb jij een flinke bos krullen of lokken tot aan je billen? Dan heb je natuurlijk meer product nodig. Je kan zo veel kleuring maken als je zelf nodig hebt voor jouw kapsel. Heb je niet genoeg? Geen nood, it’s a piece of cake om een beetje bij te maken. 

Stap 6: Now it’s time baby! De kleuring gaat op je (natte) haren. Je kan handschoenen dragen, maar omdat we de kleur hebben verdund, is dit niet echt nodig. Vanaf nu is het eigenlijk heel simpel: je verdeelt de kleurenpasta gelijkmatig met je vingers over je haren. Je kan natuurlijk ook een kam gebruiken om het gelijkmatig aan te brengen. 


Stap 7: Je zal merken dat de kleuring niet overal even goed pakt op je haar. Dit komt doordat je haar ontkleurd is. Zie je nog wat witte stukjes? Durf dan gerust een beetje pure ‘Violet’ aan te brengen op die stukjes. Je zal zien dat het product mooi blend met de gemengde conditioner die al op je haren zit. Doe dit voorzichtig en met kleine beetjes, je wilt geen donkere vlekken in je haar. 

Stap 8: Nu moet de kleuring nog intrekken. Ik laat het altijd 30 minuten zitten voor ik het uitspoel. Lak ondertussen rustig je nagels of lees een tijdschrift. A little bit of me time!  

Stap 9: Uitspoelen, föhnen en klaar is kees. Je vader zal misschien schrikken, maar trust me, je went snel aan de starende blikken! 

Extra tip: Is je haar erg beschadigd door de ontkleuring bij de kapper? Aveda to the rescue! Aveda heeft heel goede producten die je haren in no time herstellen. Ze hebben een heel gamma damage remedy. Je moet maar een kleine hoeveelheid aanbrengen van deze producten op je natte haren en tadaaaa, you’re ready to go!

En ladies, zien jullie het zitten om ook met een paars kopje de straat op te gaan?

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded