Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Perfect Nails

Door Astrid op 25.02.2013

Ik weet niet wanneer het precies begonnen is, but I’m obsessed with nail polish. Nee eigenlijk weet ik het wel. Mijn nagels lakken was voor mij dé manier om ze niet meer kapot te knabbelen. Geloof me, heb je een nagelbijt probleem, dan is ze lakken je enige redmiddel.

In een paar jaar tijd ben ik dus van ‘miss horrifying hands’ naar ‘lady with the -almost- always perfect nails’ getransformeerd. Echt, wanneer m’n nagels niet gelakt zijn, voel ik me naakt. De collectie lakjes begint ondertussen een beetje de spuigaten uit te lopen, tot ergernis van de BF. Maar ik kan het niet laten!

Toch ontzien mensen vaak the hassle van het hele nagellakgedoe. Zeker wanneer je geen pro bent en nogal de bibber hebt. No more, want met deze tips wordt nagels lakken een piece of cake!

Ik ga voor kort

Mijn mening is: kort & kleurrijk of lang & naturel. Deze stelling kan misschien kritiek uitlokken, maar ik vind gewoon dat je voor het 1 of het ander moet kiezen. Hou je nagels ook enkel lang als je er écht goed voor kan zorgen.

Pamper those nails

Smeer je nagels af en toe eens in met wat verzorgende olie, and honestly een laagje Nivea van de blauwe pot, daar kom je ook al ver mee.

Verder ben ik die hard fan van de nagelvijl met 4 kantjes om je nagels te polijsten. Let wel op dat je dit niet té vaak doet, anders heb je gewoon geen nagels meer over!

Base coat

Ik dacht vroeger ook: ooh wat maakt het eigenlijk uit? Veel, erg veel! Niet alleen 'popt' je kleurtje meer, je nagels zijn ook veel beter beschermd. Nog nooit gehad dat je een soort gelig laagje op je nagels kreeg, wanneer je net rood droeg of een vaal blauwe schijn na enkele dagen zwart? No more dankzij een goede base coat!

Vermijd de matchy-matchy look

Wanneer je een kleurtje uitkiest, heb je er vaak ook een outfit bij in gedachten. Zeker voor een speciale gelegenheid. Again, dit is mijn mening, maar ik vind rode nagels, een rode handtas en een rode riem just plain overkill. Ga dan liever voor color all the way en mix & match!

Voor de smossers

Geloof me, iedereen heeft het lastig om die rechterhand (links dan voor de lefties) te lakken. Je beeft en bibbert en ook al steekt je tong een beetje uit je mond, niks helpt en voor je het weet ga je buiten de lijntjes. Geen probleem, want met een wattenstaafje en een klein beetje nail polish remover is dat zo opgelost.

Wil je echt heel precies werken, schaf je dan een doosje make-up cotton swaps aan met een fijne punt. En wees zuinig met de dissolvant, anders kan je weer van vooraf aan beginnen. Ga voorzichtig langs de zijkanten van je nagels en trek een rechte lijn recht naar beneden. Et voilà, de perfect gelakte nagels!

Zit stil

Niet nog snel een koekje eten, een glas spoelen of je neus snuiten. Zorg ervoor dat je je voor de tv kan nestelen met je favoriete serie en leg je handen op je schoot. And remember, hoe dikker je je lagen smeert, hoe langer je zo moet blijven zitten.

Overdressed?

Is een woord dat niet bestaat als het op nagels aankomt. Maak van je nagels een echt fashion item en zorg dat ze gezien worden. Zelfs de saaiste outfit krijgt schwung door je vingertoppen in de verf te zetten. De beste site voor leuke nail inspiration vind ik nog altijd The Beauty Departement. Ook op Hello Giggles vind je een ‘nails of the day’ rubriek!

Wat te doen met oude nagellak

Het juiste antwoord is eigenlijk weggooien. Maar ben je echt fan van dat ene kleurtje -pistache groen van Essentiel- dan is er wel een trucje om de levensduur van je nagellak te verlengen.

Een paar druppels dissolvant in je potje, eens goed schudden en je nagellak is niet langer stroperig. Let wel op, deze truc kan je niet eeuwig blijven herhalen. Na een tijdje zorgt de nail polish remover ervoor dat de glans uit je kleurtje verdwijnt. Hopelijk heb je tegen die tijd een nieuwe favourite color!

Foto’s via The Beauty Departement

page loaded