Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

M.A.C goes halloween: Boohooo make-up

Door Tiany op 31.10.2012

Booooooooo, be prepared want Belmodo goes bloody bonkers. Nog héél even aftellen en Halloween kan beginnen. Misschien niet de fashion avond van het jaar, maar oordeel niet te snel want met M.A.C kunnen wij belmodo chicas zowel scary als very beau-ti-ful voor de dag komen: a perfect match.

Eigenlijk is Halloween the ideal occassion om er eens helemaal voor te gaan. Klassieke filmsterren, supervrouwen of ludieke knipoogjes, het maakt niet uit. Als we maar all the way in onze make-up doos mogen kruipen.

M.A.C liet  zijn make-up artists enkele originele, medium spooky looks bedenken voor deze duistere oktoberdag. Resultaat: 6 boohoo-creaties voor een geslaagde Halloween. Watch this.

1. The Hunger Games

Dit is de thriller van Suzanne Collins die zich afspeelt in 'The Capitol', een metropolis waar elk jaar 1 meisje en 1 jongen uit elk van de 12 districten tegen elkaar worden uitgespeeld in een battle to the death! Scary enough? Effie Trinket, gespeeld door Elisabeth Banks in de film, is de excentrieke escorte van de tieners. Haar bubblegum meets Louis XV-look is what we're going for

1. Gebruik een lichte foundation als basis. 
2. Voor die pink eyes gebruiken we de Studio finish concealer en wat Pink Swoon blush-poeder als verheldering. De Passionate oogschaduw gaat op het ooglid: passie, check. In de plooi gaan we voor oogschaduw in Vibrant Grape en Fig. I: very fruity!
3. Met de Technakohl liner in Purple Dash en de Freshwater oogschaduw als mascara zijn de ogen compleet en fabulous
4. De wangetjes zetten we in de spotlights met de Gesso oogschaduw en een mix van het Pink Swoon blushpoeder, de Dollymix blushpoeder en de Copper Plate oogschaduw. Bubblegum cheeks that is.
5. Het Fascinating oogpotlood & de Technakohl liner in smooth blue zijn de basis voor die purple lips. Met de Up the Amp lippenstift en de Like Venus Dazzleglass finish is deze roze nachtmerrie af. 

2. The Great Gatsby

Dat het niet altijd eng en afschrikwekkend moet zijn, toont deze betoverende Great Gatsby look. F. Scott Fizgerald's boek speelt zich af in de roaring twenties, de tijd van de bootleggers of dranksmokkelaarsDenk jazzy feestjes, lots of alcohol en lots of sex. Qua make-up betekent dat stijlvol, vintage en een vleugje nostalgie. Snuif de sfeer alvast even op.

1. Gebruik een Face en Body foundation als basis, samen met de Pro Longwear concealer.
2. Wedge wenkbrauwen met Soft Ochre en White Frost highlights geven je brows een twenties-accent.
3. White Frost oogleden en een beetje Brown Down/Carbon oogschaduw in de plooien add some mistery.
4. Met de Liquid eyeliner in Boot Black en de Plush Lash mascara krijg je classy eyes uit een vervlogen tijd.
5. De Mineralize Skinfinish in Soft & Gentle geeft je een gezonde blos. Met het Dame blushpoeder accentueer je dat nog meer.
6. Bordeaux lippen ontstaan door een blend van de Prep+Prime lip primer, de Media lippenstift, het Nightmoth lippotlood en de Clear Lipglass finish.

Vintage lippen, ogen en wangen: let the Great Gatsby party begin. No morals, no rules.

3. Marilyn Monroe

Nog minder scary is deze Marilyn Monroe look: fifties glamour at its best. Ga nog snel die witte iconische jurk shoppen en fingers crossed dat er lucht geblazen wordt op het halloween-feestje. Anyway, met deze Hollywood glam make-up sta je zeker in de spotlights, spooky or not

1. Voor het gezicht beginnen we met de Pro Longwear SPF 10 foundation en de Pro longwear concealer.
2. De wenkbrauwen maken we gelig met de Cork en Lingering eyeshadow. Om ze nog extra te laten uitkomen highlighten we ze met Vanilla oogschaduw en de minerale Skinfinish in Soft & Gentle. Op het ooglid komt hetzelfde vanille kleurtje. De oogplooi maak je donkerder met een mix van Wedge, Kid en Brun eyeshadow.
3. Met de Fluidline Blacktrack eyeliner en een köhlpotlood maak je het M.M. plaatje helemaal af.
4. De Zoom Lash mascara adds even more drama en een extra paar valse wimpers is zeker een must.
4. Ook blushy cheeks zijn standaard Marilyn-style: gebruik het Studio Fix poeder en een powder bluch in perzik en BLunt. Ook hier zorgt de Skinfinish voor een finishing touch.
5. En die iconic red lips? Met een Cherry lippotlood geef je de lippen een intense basis. De lipstick in M.A.C rood gaat erover en als laatste de Love Alert Dazzleglass lipgloss voor een shiny resultaat. 
6. Marylin, you're just about ready! Alleen nog dat puntje op de 'i': gebruik een oogpotlood voor die famous 'tache de beauté' en je bent as Marilyn as you can get.

4. Cat Woman

Een beetje meer mystery maar toch sexy as hell: dat is Halle Berry aka Cat Woman helemaal. Deze superstar look is lucious, donker en vleierig. Voeg er kattenoortjes en een latex pakje aan toe en miaauuw, the catfight is on!

1. Voor de make-up, begin je met een Face & Body foundation en de Moisturecover concealer.
2. Voor de katachtige ogen gebruik je de Penultimate liner in Rapid Black, de fluidline in Blacktrack en een zwart oogpotlood voor het stoere masker. Voor de oogleden gebruik je het M.A.C 'verfpotje' in Bare Study en de Pink Frontier Pro Longwear oogschaduw. In de plooi wat Soft Brown oogschaduw, een mix van Smolder en Teddy oogpotlood als liner en de Extended Play Lash mascara to finish the mask.
3. Een beetje Blush Baby op de wangen, de Prep + Prime lip primer, het Brick lippotlood en de Ruby Woo lipstick op de lippen en het kattenspel kan beginnen. 

5. Gotye

Hihi, ook de Australische Belg Gotye mag je op woensdag 31 oktober aan je deur verwachten. Toegegeven, niet de meest macabere persoon als je het mij vraagt, maar wel uiterst origineel en easy to do. En wie weet, een hele avond valse "somebody that I used to know" deuntjes? That might scare some people away :)!

Hoe doen we dit?

1. Een Matchmaster SPF 15 foundation in 1.0 dient als basis.
2. Vervolgens gebruik je de Matchmaster SPF 15 foundation in combinatie met de Fluidline Black track voor het stuk onder het linkeroog en enkel de Black Track voor het stuk erboven.
3. De Fluidline in Dipdow gemengd met de lippenstift in dark brown zorgen voor een chocolade-achtige tint.
4. Het roze driehoekje verkrijg je door de matchmaster SPF 15 foundation te mengen met pink lippenstift.
5. Voor de finishing touch: een beetje transparant finishing poeder op de wangetjes. Start singing!

6. Nicki Minaj

Hahaha, nog zo'n specialleke. Ook crazy neon Nicki leent zich perfect tot Halloween make-up inspiratie. Flashy bold colors, een gekke fluo outfit en je bent de ster van de avond. Tip: met pastelkrijt transformeer je je coupe easy & fast in een regenboogpalet: straight out Nicki!

How to?

1. Studio Fix Fluid SPF 15 Foundation en Studio Finish SPF 35 concealer voor de ogen.
2. Kleur je wenkbrauwen 1st met de lingering en dan met de spiked kleur.
3. Om je oogleden te highlighten gebruik je de M.A.C paint pot in zacht oker, een hooggepigmenteerde oogcrème die opdroogt tot een intens resultaat. Voeg er nog wat Nylon oogschaduw aan toe en de basis is klaar. Next: mix chroom gele oogschaduw met bitter.
4. Onder je ogen meng je humid met freshwater voor een blauw accent.
5. Een oogpotlood in de kleur fascinating en een penultimate liner in rapidblack maken die kijkers compleet. 
6. De wangen krijgen de minerale make-up Skinfinish in de Gold deposit uitvoering, gevolgd door een Dollymix powderblush en een crèmekleurige basis in Luna: blozende wangetjes, hell yeah
7. De pink lips creëer je met een lip primer, een lippotlood in magenta en als laatse een lippenstift in Viva Glam Nicki: als dat niet ideaal is. Nicki goes Halloween, you're up!

Wel girls, durf nu nog maar eens te zeggen dat je geen inspiratie vond. Wij willen vanavond toch enkele Marilyn's, Nicki's of Effie's tegen het lijf lopen. Make yourselves up en dress to kill! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded