Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Moisturizing Tips

Door Tiany op 02.01.2009

We zijn inmiddels op de hoogte van het belang van "moisturizen"! Zonder de nodige bevochtigers gaat het echt helemaal fout met ons huidje. Het maakt dus niet uit hoe jong of iets volwassener je bent, je huid beschermen en "pamperen" is een must, want je hebt er maar eentje. Daarom pakken we uit met een aantal tips die je toch wel op dagelijkse basis hoort toe te passen en dus vooral na die party hardy avondjes, wanneer je huid werkelijk uitgedroogd wordt door de alcohol. 

beauty_moist_03

beauty_moist_02

Uiteraard moet je ook onthouden dat je je huid moet reinigen, zeker 2 keren per week scrubben, vergeet ook niet een toner te gebruiken en zo nu en dan een maskertje. Verder is het ook steeds een zoektocht naar de geschikte moisturizer, maar helaas is dat nogal een persoonlijke issue...mijn huidje houdt bijvoorbeeld heel erg veel van een iets "rijkere" textuur in de winter en een soort serum in de zomer, Shiseido heeft bijvoorbeeld een geweldig gamma van producten die je huidje de nodige vocht bezorgen. Persoonlijke ervaringen van other ladies zijn uiteraard altijd welkom!

beauty_moist_01

-Na de douche of bad zeker smeren, dan hou je het vocht in je huid.

-Mix huidjes wisselen best af tussen een oil-based & water-based vochtinbrengers.

-De vettere huidjes gebruiken in geen geval een oil-based vochtinbrenger en de droge huidjes opteren dan weer wel best voor een goede oil-based moiurizer

-Moisturizers té vaak gebruiken kunnen zorgen voor verstopte poriën, ook hier telt de regel: Overdaad schaadt! Dus een ganse dag smeren is niet nodig, 's morgens en 's avonds na het reinigen volstaat. 

-Niet alleen je gezicht houdt van een beetje vocht, ook je lichaam kan er deugd van hebben. Dus smeren doe je ook aan je ellebogen, knieën, benen en darling can you please smear my back?!

-Vitamine A en E zorgen voor het versterken van je huidje, je kan deze bij de apotheek kopen in vitamientjes, maar Kruidvat en natuurshops verkopen bijvoorbeeld ook gewoon vloeibare vitamine E.

-Scrubben beperkt zich niet enkel tot the face, ook je lichaam kan enorm genieten van een scrub. Voor de gevoelige huidjes en alle huidjes in feite is een "Brown Sugar Scrub" een aanrader, kan je eenvoudig ook thuis doen. Gewoon bruine suiker mixen met wat vitamine E olie en amandelolie (of olijfolie) en in de douche aan de slag - ronde bewegingen en niet té grof te grof anders beschadig je je huid. Deze peeling zorgt echt voor een zijdezacht huidje, de drogere huidjes kunnen ook een beetje honing gebruiken in hun mix...Klinkt misschien raar, maar geloof me de betere spa's zijn ook helemaal into "Brown Sugar Scrubs" en daar betaal je uiteraard wél de nodige centjes.

Ladies, de boodschap is dus duidelijk, blijven smeren is dé basis van een mooi huidje en dus van alles wat nog verder volgt zoals bijvoorbeeld een perfecte naturelle make-up...de must-do voor de zomer van 2009!

page loaded