Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Smoooooooky

Door Tiany op 15.11.2008

Wat mij betreft mogen die sexy "Smokey Eyes" het hele jaar door je kijkers sieren, maar op een of andere manier is de interesse in deze lovely make-up look groot rond de kerstperiode. Genoeg tijd dus om de kunstjes van de zwartkijkers onder de knie te krijgen en dankzij deze DIY wordt het echt een piece of cake! Trust me, een beetje oefenen en je bent vertrokken... En btw, de smokey eye is niet alleen zeer mooi in het zwart, ook bruin en grijs zijn very HOT! (zelfde werkwijze, andere kleur)

Basic Smokey eyes Do It Yourself

1. Start met een lijntje oogpotlood onder en boven je oog, zorg ervoor dat dit lijntje dicht of binnen je wimperaanzet zit. Ideaal is de Shiseido cream eyeliner (hier zit trouwens ook een geweldig borsteltje bij)  die je dan meteen kan beginnen uitvegen tot aan je buitenste ooghoeken. En maak je geen zorgen, je mag veel oogpotlood gebruiken, want nadien kan je met het "smudgen" alles weer goed maken.

2. Begin nu met je penseel (of wattenstaafje en zelfs je vinger kan het nodige werk doen) de kleur van je oogpotlood uit te vegen naar boven toe, over je ooglid. Om je oogpotlood een hele nacht op zijn plaats te houden moet je het "fixeren" en dat doe je best met een witte glanzende poeder.

3. Tijd om je smokey kleur wat "diepte" te geven en dat doe je dan best met een matzwarte oogschaduw voor en zwarte smokey, maar je kan ook gaan voor een bruine of grijze smokey eye en deze matte kleur breng je dan aan in je ooghoeken. Om minder of meer aan te zetten kan je meer of minder oogschaduw gebruiken.

4. Ok lady, je bent bijna zover, want ondertussen is het al tijd voor de mascara die je in twee of drie lagen moet aanbrengen zodat die er goed op zit.

5. Wacht even tot alles droog is en geef je ogen nog een beetje meer sexy drama door nog een keer met een zwarte oogpotlood een lijn te trekken op de wimperaanzet. 

You go lady! Want het resultaat zal er ongetwijfeld wezen en voor wie niet helemaal tevreden is, oefening baart kunst!

smokey_01smokey_02

smokey_03

page loaded