Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pre-bedtime cleansing

Door Michael op 28.06.2015

We all know the feeling! Je komt thuis van een avondje stappen en het enige waaraan je kunt denken is hakken uit, liters water en bedje, bedje, bedje.

Wie neemt met plezier nog een duik in de badkamer om het huidje proper te maken? Won't be me! En blijkbaar ben ik niet alleen.

Een uitgebreid onderzoek van Demak'Up onthult dat bijna de helft van de Belgische vrouwen wekelijks wel eens met een 'vuil gezicht' gaat slapen.

Relax, don’t do it!

First off: voor alle sloebers die beweren dat reinigen niet nodig is bij het gebruik van minerale of niet-comedogene (vertaling: die de poriën niet verstopt) make-up, here's a thing…  met foundation gaan slapen is a huge NO GO! En dat geldt voor alle varianten, ladies. Staat er op het flesje dat je ermee mag gaan slapen? Guess what? Het flesje liegt!

What happens?

Onze huid bestaat uit 7 lagen. Wanneer we geen make-up gebruiken, wordt de bovenste huidlaag natuurlijk geëxfolieerd. De beschadigde en vervuilde huidcellen worden afgestoten en vervangen door verse, jonge cellen. Een laag foundation houdt dit proces tegen. Resultaat: de huid wordt grauw, de poriën verstoppen en er ontstaan onzuiverheden.

Denk je dat reinigen overbodig is omdat je nooit make-up gebruikt? Dan is het zonde van die dure crèmes die je hebt aangekocht, want die kunnen helaas hun belofte niet nakomen. Just saying, girls!

Belmodo to the rescue!

Pleading guilty? Noooo worries! Belmodo vergeeft je van al jouw zonden en helpt je meteen om het tij te keren.

Scrol snel naar beneden en find out welke onze favoriete make-up removers zijn!

Ogen

Gebruik steeds een make-up remover die speciaal ontwikkeld werd voor de ogen. De huid is hier veel dunner en gevoeliger en vraagt dus om een mildere reiniging. Belangrijk: vermijd harde wrijfbewegingen! Breng de remover aan op een wattenschijfje en druk het tegen de oogleden en de wimpers om het in te laten trekken. Maak hierbij zachte masserende bewegingen bovenop het wattenschijfje. Verwijder na 20 seconden en tadaaa… clean as a whistle!

1. Demak’Up Reinigingslotion voor gevoelige ogen, 125 ml: € 3,99

Huid

Zorg er steeds voor dat je make-up al grotendeels verwijderd is alvorens je aan de slag gaat met een cleanser. Het is niet de bedoeling dat je al dat vuil dieper in je poriën gaat wrijven tijdens het reinigen. Gebruik hiervoor vochtige doekjes, een cleansing oil of micellair water.

2. Demak’Up reinigingsdoekjes: € 4,-
3. Environ B-Active Subuprep pre-cleanser, 100 ml: € 27,-
4. L’Oréal Paris Sublime Soft Verzachtend Micellair Water: € 6,29

Always double cleanse!

Nu de meeste make-up verwijderd is, ga je verder met de diepere reiniging. Hierbij is het belangrijk om het product zachtjes in te masseren om al het overgebleven vuil los te maken en uit je poriën te halen. Afhankelijk van jouw type huid kan je kiezen voor een reinigingsmelk, -schuim, -gel of -olie.

5. Droge huid: Shiseido Perfect Cleansing Oil, 180 ml: € 36,-
6. Gevoelige huid: Ren Clean Skincare Gentle Cleansing Milk, 150 ml: € 23,-
7. Vette huid: Mesoestetic: Facial Gel Cleanser, 200 ml: € 33,-

Scrub away!

Probeer je pre-bedtime cleansing routine 1 à 2 keer per week aan te vullen met scrub. Dit verwijderd dode huidcellen, doet de huid weer glanzen en zorgt voor een betere doorbloeding.

8. Sisley Gentle Facial Buffing Cream, 50 ml : € 60,30

Hydrateer

En na het reinigen is de kous nog niet af, lady!. Je hebt net al het vocht uit je huid gehaald dus is het muy importante dat je nu een goede vochtinbrengende crème aanbrengt.

9. Bobbi Brown Hydrating Intense Night Cream, 50 ml : € 57,-

Et voilà! All spick-and-span om het bedje in te kruipen!

You know what to do, Belmodo lover! Ga heen en reinig u!

Foto's: © Pinterest, Demak'Up en Parfuma@badgalella en @belmodoine.

Met medewerking van Valentine Vandenbussche.

page loaded