Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pour le plaisir du nez: scented objects

Door kora-lee op 28.06.2015

Parfums zijn zeg maar 'mijn ding'. Maar het hoeft niet altijd een eau de toilette, huisparfum of geurkaars te zijn. Tegenwoordig bestaan de gekste dingen ook in geparfumeerde versie.

Zo ruikt De Mooiste Gom Die Ik Ooit Gezien Heb naar Italiaanse gebakjes. Een soort chique, grown-up versie van de geparfumeerde fruitgommetjes waar ik vroeger zowat verslaafd aan was (dat schattige watermeloentje!). Of wat dacht je van schrijven met rode rozeninkt op roomwit papier met de geur van Le Labo’s cultgeur Santal 26? Klinkt als een topcombo, als je het mij vraagt!


Foto © Into The Gloss

Zelfs bellenblaas en lucifers krijgen tegenwoordig een heerlijk geurtje. Mijn persoonlijke favoriet? De geparfumeerde lucifers van Cire Trudon: strijk er eentje aan en je krijgt een onweerstaanbare mengeling van die o zo typische lucifergeur en je favo Cire Trudon-parfum. Als een soort prelude tot de bijpassende geurkaarsen die je ermee aansteekt. En de verpakkingen zijn Cire Trudon-gewijs natuurlijk ook een streling voor het oog.

 Decadent? Jazeker. Frivool? Yes, Ma’am. Waarom, vraag je je af? Waarom niet, denk ik dan. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken… #YOLO!

1. Geparfumeerde notitieboekjes (Curiosity), Papier Tigre & Diptyque, € 16,-/stuk. O.a. verkrijgbaar op de website van Papier Tigre.

2. Geparfumeerde inkt (v.l.n.r: .sinaasappel, viooltjes, roos, lavendel, appel), J. Herbin€ 11,95/setje. O.a. verkrijgbaar bij De Wieuw.

3. Geparfumeerde vlakgom (Naples), Astier de Villatte€ 5,-. O.a. verkrijgbaar bij Graanmarkt 13.

4. Geparfumeerde bellenblaas 'Les Bulles d'Agathe' (v.l.n.r.: viooltjes, peer, munt, versgemaaid gras), Maison Francis Kurkdjian€ 14,-/stuk. O.a. verkrijgbaar bij Graanmarkt 13.

5. Notitieboekje met geparfumeerde lederen kaft (Santal 26), Le Labo,  € 45,-.O.a. verkrijgbaar op de website van Le Labo

6. Geparfumeerde lucifers (v.l.n.r.: Abd El Kader, Bartolomé, Ernesto, Madeleine, Odalisque), Cire Trudon,  € 15,-/doosje. O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d'ailleurs.

Topfoto © Justaddglam.com

page loaded