Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Memoirs of a Geisha

Door kora-lee op 11.06.2015

Huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout … Neen, ik heb het hier niet over Sneeuwwitje, maar wel over Japanse geisha’s. Watch out, Snow White!

Bij geisha’s denkt men al snel aan courtisanes, maar geisha’s zijn zoveel meer dan dat. Het zijn gezelschapsdames, dat zeker, maar van het allerhoogste niveau

Ze hebben niet alleen the art of conversation onder de knie, maar zijn ook onderlegd in zang, dans en het bespelen van traditionele Japanse instrumenten

Intelligente elegantie, discrete sensualiteit en een tikkeltje mysterie, een killercombo die al menig mannenhoofd op hol deed slaan.

Maar het is vooral hun exotische look die tot de verbeelding spreekt: met hun sneeuwwit gepoederde huid, kersenrode lippen, strak gekamde haren en prachtige kimono zijn ze een toonbeeld van traditionele verfijning uit lang vervlogen tijden.

Diana Vreeland had alvast geen ongelijk toen ze zei dat “every girl in the world should have a geisha training. The idea is that you learn from exaggeration. The way they move, their voices, their faces - the make-up”!

In Memoirs of a Geisha krijgen we al onze eerste lessen:

Echte geisha’s en hun leerscholen zijn tegenwoordig echter zeldzaam, maar deze beauty items zijn alvast een geisha waardig.   

1. S-Perfume - Himiko 
Zoete maar ingetogen mango en pruim krijgen in combinatie met berk, ceder en wierook zorgen voor een verfijnd,maar allesbehalve saai parfum met een traditioneel Japans kantje. Het beeld van een geisha die zich opmaakt, is nooit veraf. - Exclusief verkrijgbaar bij Necessities

2. Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella - Polvere per bianchire le carni
Een lelieblanke huid was in Japan een statussymbool: enkel rijke mensen konden het zich veroorloven uit de zon te blijven, omdat ze niet hoefden te werken op het veld. Die blanke huid werd door de geisha’s bovendien extra in de verf gezet met krijt- en/of rijstpoeder, omdat hun gezicht en expressie dan ook bij kaarslicht goed zichtbaar was.

Vermeng dit iriswortelpoeder met een beetje water voor een zachte scrub of laat het mengsel even intrekken als gelaatsmasker voor een lichtere huid en een stralende teint. - O.a. verkrijgbaar bij Senteurs d'ailleurs.

3. Buly 1803 - Japanse kam met cameliaolie
Tsubakiolie of cameliaolie is ook vandaag nog steeds een beautyfavoriet van Japanse vrouwen. Het geurige goedje dient niet enkel als lichaamsolie, je kan ze ook gebruiken op gelaat én haar. Deze kam in palmhout is volledig doordrongen van cameliaolie en geeft je haar een prachtige schijn, telkens als je je haren kamt. Bye-bye haarolie. - € 110,-. 

4. Tatcha - Blotting papers met bladgoud
Deze 100% natuurlijke blotting papers hebben in beautykringen al een soort cultstatus bereikt. Pure abacablaadjes verrijkt met bladgoud absorberen overtollige talg en maken op de meest luxueuze manier komaf met glimmende neuzen en shiny voorhoofden. - € 11,-.

5. Shiseido - Laque de Rouge
Deze felgepigmenteerde lipgloss van Shiseido putte inspiratie uit de wereldvermaarde Japanse laktechnieken. Voor kersenrode lippen met de glans van een delicaat gelakt juwelendoosje of ander kleinood. - € 23,35. O.a. verkrijgbaar bij Ici Paris.

6. Lush Cosmetics - Coalface gezichtsreiniger
Zuiverende Japanse houtskool (kishu binchotan) doet wonderen voor de huid. Deze reiniger van Lush met houtskool, drophout, sandelhout en palissanderolie zorgt voor een zijdezacht, squeeky clean huidje. - € 9,10/100 g.

Topfoto + foto's © Michael Chandler

page loaded