Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 decennia of Maybelline beauty

Door Ine op 27.05.2015

Het grootste make-upmerk ter wereld bestaat 100 jaar, beauty addicts! Hooray for Maybelline New York!

The purpose of the brand is om vrouwen van over de hele wereld te helpen om voor zichzelf op te komen en zichzelf opnieuw uit te vinden. En hier slagen ze bij Maybelline keer op keer in.

Tijd om even terug te blikken op ontelbare baanbrekende momenten die het merk gemaakt hebben tot wat het vandaag is. Wat begon als a small family business, groeide uit tot een wereldwijde trendsetter.

Het verhaal van dit sterke beauty merk begon met een stoutmoedige young lady die graag wilde opvallen met glamorous eyes. Ze mengde kolengruis met vaseline en gebruikte het mengsel om haar wimpers en wenkbrauwen te benadrukken. Et voilà, het very first beautyproductje van Maybelline was born.

Al van in het prille begin had Maybelline een duidelijke missie die veel verder ging dan alleen mascara: het merk wou toegankelijkheid en zichtbare resultaten bieden aan a fair price.

Al snel waren alle ladies overtuigd van de sterkte van het merk en waren ze volledig verslingerd aan hun mascara. It was time voor de volgende grote hits van het beauty merk: eyeshadow en wenkbrauwpotloden

Het niet gebruiken van de Maybelline beauty products was een regelrechte verwaarlozing van your charm & proud.

The time of modesty ruimde plaats voor onbezonnen, flirty pleasure. En dat gold ook voor make-up. Alles kreeg een disco vibe en een uitdagendere attitude. In de seventies lanceerde het merk zijn eerste productjes voor face and lips.

Wist je datje: tegen het jaar 2000 werd elke 1,2 seconde een tube Great Lash mascara verkocht! The worldwide reach van Maybelline werd steeds groter en groter.

Maybelline New York was altijd al een New Yorker in hart en ziel – fearless, creatief, rechtuit en trendy. Maar de connectie met the fashion capital werd pas in 2009 officieel toen Maybelline de make-up sponsor werd van de Mercedez-Benz Fashion Week in NYC. Vandaag hebben ze ook dit imperium al verder uitgebreid.

The iconic face of the brand blijft Christy Turlington, maar Maybelline kan ook rekenen op een team van topmodellen als Adriana Lima, Jourdan Dunn en Marloes Horst.

Dat Maybelline ‘het’ heeft, is al meer dan 100 jaar duidelijk. Maybe she’s born with it, maybe it’s Maybelline.

All pictures © Maybelline New York

Met medewerking van Stéphanie Hudders

page loaded