Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Diep in het micellair water

Door Michael op 25.05.2015

De festivalweides maken zich klaar om 1.000en feestgangers met open armen te ontvangen. Pumping beats, foodtrucks vol ongezond eten en slapeloze nachten in tenten van 40 °C beloven niet veel goeds voor onze huid. Maak die survival beauty kit al maar klaar want anders kom je vrij tot zeer brak thuis. Not amused!

Op een festival is het standaard 'alle remmen los' en als we niet kunnen douchen, so be it. Flashback naar mijn tienerjaren toen ik combi-tickets kocht voor Rock Werchter. Ik zou het nu niet meer aankunnen. Echt very hygienic kunnen we deze days of torture niet noemen.

Wist ik toen maar wat ik nu allemaal weet #wijsheidkomtmetdejaren.

Micellair water to the rescure en alles komt goed. 

Neem deze geneugte mee op je festivalronde en the beautygods will watch over you

Wat is... 

Micellair water is kortweg een zachte manier van ontschminken. Démaquillage producten bevatten vaak parfums en bijtende bestanddelen die de huid na langdurig gebruik gaan beschadigen. 

Bij de meesten onder ons is al dat gedoe 's avonds voor de badkamerspiegel geen pretje. Verschillende producten moeten gebruiken in een specifieke volgorde sounds like hell.

Een tonic, afspoelen, een product voor de ogen en een diepe wash, no can do. Al deze items kan je simpelweg vervangen door 1 wondermiddel: micellair water. Ontschminken na een drunk night, don't bother.

Wat dit heilige water zo speciaal en gewild maakt bij beauty-goeroes is dat het je huid niet beschadigt. De micellen in dit goedje trekken het vuil, dat zich in onze huid nestelt gedurende de dag, automatisch aan. One simple swoosh over je gelaat en alle vuil is van je poezelig gezichtje verwijderd.

Numéro duo: alle huidtypes kunnen het verdragen, want de bestanddelen drogen je velletje niet uit én laten geen vetlaagje achter zoals andere reinigers vaak wel doen. 

Voordeel n°3 is dat je na gebruik niet meer hoeft af te spoelen en zelfs geen tonic of andere verzorgingsproducten moet hanteren. Smack your head against the wall als je dit middeltje nog niet hebt opgenomen in je beautyritueel!

How to?  

Waarom ik zelfs over "how to use" een aparte alinea schrijf ... I don't know. Makkelijker ben ik nog niet tegengekomen in beauty tutorials. On a besoin: een wattenschijfje en je micellair water and that's it. 

Gebruik het watje over je volledige gelaat en zelfs op je ogen. Start bij je binnenste ooghoek en clean in 1 beweging tot aan de buitenste.

Als je een wenkbrauwpotlood gebruikt, moet je de make-up tegen de haartjes in met de pad verwijderen. That's it.

Take your pick

Vele topmerken zijn helemaal mee met deze new way of cleansing. Logisch dat er nu tientallen nieuwe watertjes in de winkelrekken liggen, maar welke zijn er nu Belmodo-waardig

1. Nuxe Micellair water was 1tje dat we al vaak hebben gespot op bekende beautyblogs die beweren dat dit echt een toppertje is. Iemand testen? (€ 16,50)

2. Het reinigende water van Darphin is een gevestigde waarde en here to stay. Het merk staat bekend om de wetenschappelijk geteste producten wat garant staat voor 100% tevredenheid! (€ 30,60)

3. De Micellaire reinigingslotion van Vichy bevat 3 effectieve stappen: reinigen, ontschminken en verzorgen. Met dit product aan je zijde kan je de alledaagse aanvallen op je huid makkelijk aan. (€ 14,95)

4. De micellair godmother van de diep blauwe zee is en blijft voor mij Bioderma. Ikzelf heb dit product al jaar en dag in mijn beauty boudoir staan. En als ik een relatie heb, is het forever and ever. (€ 19,70)

5. La Roche-Posay heeft alles in huis voor de ultieme facial care. Niet enkel de zonnebrand, maar ook het cleasing water van Mr. Posay is een aanrader. (€ 14,50)

6. Old school is good school. Garnier blijft vernieuwende productjes op de markt brengen. Mijn collega aan mijn rechterzijde vond dat het micellair water van Garnier absoluut niet mocht ontbreken (€ 5,99)

7. Sinds ik kennis maakte met het wondere merk Caudalie dankzij Belmodo ben ik helemaal verkocht. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hun micellair water mij en jou zal kunnen bekoren! (€ 6,99)

Hopla boem, je hebt je festivalpartner gevonden. Niet kunnen douchen en back to basics, it doesn't matter want je hebt je micellair water bij de hand. 

You will survive, ik beloof het. Muchos plezieros deze zomer tijdens je festivaltour!

Foto's © Garnier, La Roche Posay, Caudalie, Darphin, Bioderma, Vichy, Nuxe

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded